Цялата държавна машина била изправена срещу кандидатите на левицата. Това смята лидерът на червените Корнелия Нинова. Стигна се до куриоза да се конфискуват баници, подчерта тя.

Към кандидатите от левицата тя се обърна с похвалата: Страхотен национален отбор сме!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави всички българи, които са гласували на изборите. Тя благодари на кандидати за силната и усмихната кампания. Никога не се крием, коментираме резултати, а не хипотези, заяви социалистката. Корнелия Нинова не вижда вина в дистанцирането на Мая Манолова от партията.

34 общини печели БСП на първи тур. Партията участва на 72 балотажа, отчетено на брифинг в централата на партията. БСП увеличава гласовете си спрямо 2015 с около 100 000 гласа за кметове. С 45-50 000 гласа е ръстът за общински съветници. Запазваме червените общини досега, отчете Корнелия Нинова. В 10 общини партията няма общинари, основно това са смесени райони.

Кирил Добрев: Крепости на ГЕРБ се пропукаха

Кирил Добрев: Крепости на ГЕРБ се пропукаха

БСП се завръща в местната власт и черпи полицията с баница

15% са невалидните бюлетини, което е около 400 000 души. Решението на това е машинното гласуване, смята лидерът на левите.

Оценката й е, че БСП се завръща в местната власт. По думите й увеличава се подкрепата за столетната партия, а в някои по традиция червени общини ГЕРБ е чак трета политическа сила.

Емблемата на тези избори, според нея, са гладът и страхът. Тя цитира изявления на избиратели, които са обяснили пред медии защо са продали гласа си. Бедност, страх и репресия - срещу това трябва да се борим в България, категорична бе Нинова.

Българи обединявайте се, не позволявайте да ви нахъсват и настройват един срещу друг, призова тя българите. Бойко Борисов със зачервено лице обявил безапелационната си победа срещу левите, по мнението й.

Свиленски вижда желанието за промяна у българите

Свиленски вижда желанието за промяна у българите

Печеленето на доверие е трудна работа за разлика от губенето, отбелязват от БСП

ГЕРБ губели общински съветници в много общини. Безапелационно БСП расте, категорична е Нинова и изтъкна, че социалистите гледат напред към промяната.

За втори път лидерът на БСП призова българите да се обединят.

Състезанието за БСП продължава. Мобилизираме се и отиваме на балотаж.

Иначе лидерът на БСП чула абсурди в коментарите на резултата. Ще видим в неделя, закани се Нинова.