БСП се завръща в местната власт. Това обяви заяви председателят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев за предварителните резултати от първия тур на местните избори. Имаме почти двойно по-голяма подкрепа за партията от 2015, подчерта той. Добрев поясни, че все пак резултатите са временни.

Червените са доволни, че левицата е на балотаж. В 15 области са на балотаж, а на някои са първа политическа сила. Знакови крепости на ГЕРБ се пропукаха, отчете Кирил Добрев.

Това означава, ще гражданите искат промяна, посочи още председателят на предизборния щаб на левицата. Ниската избирателна активност засилвала влиянието на купения и корпоративен глас, както предупреди Кирил Добрев.

Един свободно изразен глас убива един купен глас, подчерта той и призова гражданите да излязат и да гласуват на балотажа. Кирил Добрев благодари на всички активни български граждани, които не са останали по домовете си и са гласували.

Фандъкова остава на балотаж
Обновена

Фандъкова остава на балотаж

Манолова изостава с 10%, 15.8% събра Борислав Игнатов, Бонев -10.4%

Той изрази и дълбока благодарност към членовете й симпатизантите на БСП. Техните усилия не са останали напразни, смята социалистът. Софиянци да помислят една седмица и да излязат на балотажа, настоя още той.

По думите му БСП направила най-скромната, най-пестеливата кампания, но пък била направена със сърце и душа. В тази кампания кандидатите на столетницата били най-проверяваните, по мнението му.

Затова и на шега Кирил Добрев поздрави служителите на ОД-МВР Видин с баницата, която конфискували там заради съмнения за купуване на избиратели.

Снимка 449897