В Административния съд на Русе броиха бюлетините по делото за касиране на изборите за кмет в русенското село Кацелово, съобщи БНТ.

Загубилият с 8 гласа кандидат на ГЕРБ оспорва резултата от балотажа, като твърди, че вотът е манипулиран. В Кацелово един срещу друг се изправиха Гина Стефанова от ГЕРБ и Владимир Витанов от СДС.

Магистратите огледаха внимателно и отчетените като недействителни 12 гласа. Оказва се, че именно те може да наклонят везните в полза на единия или другия кандидат

Проф. Константинов: Няма основание за касиране на изборите

Проф. Константинов: Няма основание за касиране на изборите

Част от гласувалите за Манолова не го заявяват

Адвокатът на загубилия кандидат за кмет Гина Стефанова - Николай Братованов, заяви, че малката разлика от 8 гласа е дала основание да поискат ново преброяване, което да разсее всички съмнения по отношение на окончателния избор.

Междувременно, при повторното преброяване не беше открито разминаване между отчетените гласове и вписанoто в протоколите на Общинската избирателна комисия в Две Могили. По тази причина адвокатът на Стефанова оттегли жалбата си като неоснователна. За избран кмет на русенското село Кацелово се смята Владимир Витанов от СДС.