"Подкрепата на СДС беше решаваща за избора на Йорданка Фандъкова за кмет на София за четвърти мандат." С такава равносметка излезе лидерът на СДС Румен Христов на пресконференция в централата на партията, посветена на резултатите от местните избори.

По думите му след местните избори всички се хвалят, че са победители, но от партията СДС са скромни и няма да кажат, че са големите победители, защото има по-големи от тях.

Приносът на СДС в София е решаващ, а тежестта си партията измерва на около 25 000 гласа. От СДС благодариха и на ДСБ, че са гласували в дясно и заявиха: "Нашите врати са отворени за тях винаги." 

СДС се похвалиха от проведените местни избори със 193 общински съветници, 4 областни града в коалиция - Видин, Монтана, Кюстендил и Плевен, както и с 10 общински кмета. Тепърва се броят селските кметове.

В цялата страна партията получила над 150 000 гласа, а добрата новина в партията е, че СДС разширява своите позиции в местната власт.

Синият лидер смята, че това, което е постигнала партията на тези избори, е един добър резултат и в СДС са доволни. СДС участвали самостоятелно на няколко места, защото партията я има и резултатите ни не са лоши, подчерта той. За СДС изводите са, че десницата победи и картата на България е синя.

За него е било ясно, че сблъсъкът на местните избори щял да бъде политически и в ляво - дясно, заради което и в СДС не са имали никакво колебание да подкрепят ГЕРБ. Причините затова отново обясниха с членството в Европейската народна партия (ЕНП) и с твърдото мнение, че БСП не са алтернатива нито в София, нито в България. БСП остана непроменена комунистическа формация, която не заслужава да управлява България, тъй като води страната до кризи, заяви Румен Христов.

ДБ предупреждава: ГЕРБ стабилизира корупционната среда

ДБ предупреждава: ГЕРБ стабилизира корупционната среда

Изборът на Фандъкова щял да доведе до ефекта "още от същото"

СДС показа, че когато десницата е обединена, може да побеждава. В Карлово това е първата победа на десницата още на първи тур, похвали се кметът на града Емил Кабаиванов. Ние не сме самохвални и самодоволни, това е доказателство, че ръководството на СДС е направило правилно своя избор, подчерта Кабаиванов.

Сините са сигурни, че политиката, водена с по-големите коалиционни партньори е водена правилно и ще дава още по-добри резултати в годините занапред.

СДС зоват ДБ на обща битка с мимикрията на компартия

СДС зоват ДБ на обща битка с мимикрията на компартия

Манолова е дългогодишно острие на ретроградната соцпартия

От своя страна Теодор Петков, кмет на столичния район "Витоша" коментира, че местните избори са били трудни избори особено в столицата, където на втори тур всички са обединили срещу тях. Петков е разочарован от позицията на хората, с които са работили и преговаряли за това да се гласува отявлено за Мая Манолова.

"Това е много тежка обида и трябва много сериозно да обмислят своето позициониране в политиката", препоръча Теодор Петков, явно визирайки членове на "Демократична България". От партията са сигурни, че е бил направен един изключително арогантен и много подъл опит да бъде иззета властта в София на базата на лицемерие и внушения.

Според СДС на балотажа на местните избори имало един своеобразен заговор, с който кандидатите на "Демократична България" са станали районни кметове на втория тур с помощта на гласовете на БСП. В заключение от партията заявиха, че хората, които са гласували за ГЕРБ/СДС са дали изключително ясна дясна легитимация на коалицията и за това резултатът е показателен.

СДС пита Манолова за отношението ѝ към 9-ти септември

СДС пита Манолова за отношението ѝ към 9-ти септември

И още 6 въпроса към кандидата за кмет на София