От Съюза на демократичните сили, които на тези избори подписаха рамково споразумение с ГЕРБ, излизат с отворено писмо до "уважаемите лидера на Демократична България".

СДС поздравяват десницата за доброто представяне на първия тур на местните избори в София, които тълкуват като резултати в полза на десницата срещу "гласовете на кандидата на задкулисието - Мая Манолова".

От СДС приемат втория тур като "сблъсък на дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие - Манолова, сега прикриваща се зад гражданите".

СДС пита Манолова за отношението ѝ към 9-ти септември

СДС пита Манолова за отношението ѝ към 9-ти септември

И още 6 въпроса към кандидата за кмет на София

Затова и се обръщат към "Демократична България":

С някои от вас вървяхме рамо до рамо в една партия - СДС. После сме били и конкуренти, и партньори. Имали сме и различия. Но никога по отношение на бившата компартия, сега изявяваща се като БСП. Защото нашите социалисти нямат нищо общо с европейските. Не се срамуват от Народния съд, не осъдиха престъпленията на комунизма, докараха държавата до три национални кризи през прехода. Не се отрекоха от миналото си, а първият конгрес на БСП продължи като броене последния на БКП. Да, те непрекъснато говорят за промяна - но винаги, когато имат възможност да я направят, изкарват хората на улицата. Това е партията, която на думи е евроатлантическа, а на дела - тегли към Евразия и Путин.

Това са хората, които се кланят най-искрено на паметника на Съветската армия, а ние с Вас искаме да го махнем. Мислите ли, че Мая Манолова ще го направи, ако стане кмет?!

Уважаеми лидери на Демократична България,

Десницата в София има историческа мисия и дълг на 3 ноември- да избере кандидата на партия-член на ЕНП, почтен и компетентен досегашен кмет, в лицето на Йорданка Фандъкова.Другият избор означава подкрепа на БСП/БКП/!Можем ли дори и да си помислим, че след 30 години борба за демокрация с червената партия, ще я върнем на бял кон в синя София?!

Сигурни сме, че не бихме го направили! Не бихме се прикрили зад призива "Гласувайте по съвест!"

Очакваме от Вас, като отговорни хора, демократи и лидери, да призовете гласувалите за арх. Борислав Игнатов да подкрепят десния кандидат за София - Йорданка Фандъкова.