Националното ръководство на СДС и столичната организация на сините поставя няколко въпроса към Мая Манолова, кандидат за кмет на София. Ето какво пишат от СДС: "Инициативен комитет издигна кандидатурата на г-жа Мая Манолова за кмет на София. Помним я като бивш омбудсман, народен представител от БСП, адвокат от Кюстендил и острие на левицата. Помним Мая Манолова и като основно действащо лице от аферата "Костинброд" и ярък защитник на кабинета "Орешарски" по време на най-дългите в историята ни граждански протести.

СДС чули от Манолова и екипа й доста интересни тези, които ги провокират да й зададат важни въпроси:

  1. След като твърдите, че сте независим кандидат, необвързан с партии и идеологии, какво е отношението Ви към датата 9-ти септември, почитали ли сте я, каква е историческата Ви оценка за нея, за съветската окупация и последствията за България - убийства, репресии и икономическо изоставане?
  2. Какво е мнението Ви за паметника на Съветската армия в столицата, как се отнасяте към старата идея на СДС да бъде демонтиран и поставен в Музея на социалистическото изкуство?
  3. Заявихте, че искате да обедините левите и десните софиянци и да им бъдете кмет. Ролята на обединител подхожда повече на президента, не на столичен градоначалник. Кметът на което и да е населено място трябва да предложи политики и програма, които винаги по своята същност са леви или десни, в зависимост от мерките и начините, по които ще се изпълняват. Кога ще видим Вашата програма и как ще осъществите този идеен оксиморон в нея?
  4. На кого оставяте хората, които разчитаха на Вас като омбудсман? Вие твърдяхте, че сте силно ангажирана с проблемите им, а с лека ръка ги пренебрегнахте. Не смятате ли, че мисията, която искахте да повярваме, че изпълнявате - да защитавате онеправданите от цяла България, е по-висша от тази да оглавите София?
  5. Ако искате да сте обединител, не използвате ли кампанията в София като трамплин за по-висок връх? Битката, която започвате, не е ли по-скоро за "Позитано" 20, а не за "Московска" 33? Вероятно осъзнавате, че дясна София е голям залък за кадър на социалистите, но искате още популярност, за да атакувате после лидерството в БСП, а оттам и премиерския или президентския пост.
  6. Ако все пак станете кмет, ще изоставите ли софиянци, за да се впуснете в политически предизвикателства за нови постове? Това не е прецедент за Вас - бяхте избрана за народен представител от Кюстендил, но в средата на мандата си предпочетохте да станете омбудсман. След това направихте същото и като омбудсман - напуснахте, за да погледнете към кметския стол в столицата. Не Ви ли притеснява, че поведението Ви се превръща в рецидив?
  7. Вие обвинявате общинските съветници в София, че не са работили в интерес на гражданите. Защо тогава не издигате своя листа? Как ще управлявате София без свои съветници и как ще принудите избраните с други листи да подкрепят Вашата политика и идеи в Столична община? На съветниците от БСП ли ще разчитате и ако да, защо се криете зад етикета "независим кандидат"?

Лява и дясна политика винаги ще има, не само у нас, но и навсякъде, където има демокрация, дават като съвет от СДС на Манолова, подписвайки се като най - старата демократична партия в България. И добавят, че очакват да получат отговор на своите въпроси.

Проблемите на гражданите не са леви или десни според Мая Манолова

Проблемите на гражданите не са леви или десни според Мая Манолова

Премиерът не разбира смисъла на политиката

"За СДС дясното винаги е по-добро за гражданите - справка състоянието на икономиката и демокрацията в развитите страни с десни политики, сравнено със Северна Корея и Русия.", завършват от СДС.

"Демократична България" не харесва нито Фандъкова, нито Манолова
Обновена

"Демократична България" не харесва нито Фандъкова, нито Манолова

Трябва трета, реална алтернатива на управлението

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%