От Столичната организация на ВМРО са решили да подкрепят настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова по време на балотажа на местните избори на 3 ноември. Това съобщиха от ВМРО.

Мотивите им са, че тя и екипът й се ангажират с подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони. Това са част от ключовите моменти от програмата на ВМРО, изтъкват воеводите.

На проведените срещи с Йорданка Фандъкова и екипа ѝ е постигнато съгласие за съвместна работа в следващия мандат на Столичния общински съвет. Позицията на ВМРО - София е, че в следващите четири години усилията на кмета на общината и Общинския съвет трябва да се насочат по тези теми.

Логично е ангажиментите да бъдат потвърдени преди балотажа, каквато е била и позицията на представителите на ГЕРБ.

Председателят на областния комитет на ВМРО в София Владимир Митов потвърждава, че с екипа на Йорданка Фандъкова е постигнато съгласие по водещи за ВМРО теми, което е добра основа за споразумение, след като Фандъкова бъде избрана за кмет.

Общинският съветник от ВМРО и член на Националния изпълнителен комитет на Организацията Карлос Контрера смята, че подкрепата за Йорданка Фандъкова е логична.

Според него с другия кандидат на балотажа в София - Мая Манолова, няма как да се постигне никакво съгласие. Тя обещава всичко на всички, подчерта Контрера. Също така няма как ВМРО да работи в Общинския съвет с групата на Мая Манолова - съветниците от БСП, обясни юристът на воеводите.

Карлос Контрера е категоричен, че на балотажа ще подкрепи кандидата Йорданка Фандъкова.