"Западен парк" е другото място след Графа, символ на провалилото се управление на ГЕРБ в София. Днес тук трябваше да има алеи, по които да се разхождаме със семействата си, а сме свидетели на разкопки и катакомби, стърчащи кабели и необезопасени строежи." Това заяви водачът на листата на ПП МИР за общински съветници в София инж. Симеон Славчев на състоялата се днес изнесена пресконференция в Западния парк в София.

В събитието участваха председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев, членовете на Националния съвет на партията и кандидатите за общински съветници в София Георги Кардашев, Георги Славчев, Анелия Парапунова, Цанко Донков, Александър Пеновски и кандидатът на ПП МИР за "Люлин" Розалия Николова, както и независимият кандидат за районен кмет на "Красна поляна" Георги Миланов.

Мястото на импровизираната пресконференция не беше избрано случайно, а е част от поредица събития организирани от ПП МИР, които посочват грешките в управлението на София и съответно дават решения на посочените проблеми.

Снимка 447630

Източник: ПП МИР

"И в Западен парк, както и на Графа, сме свидетели на сгрешен проект, при който проблемът изниква след стартирането на ремонта. В случаят се оказа водопровод, който общината "забравила" - заяви инж. Славчев и поиска ревизия на всички големи проекти в София в това число и на Западен парк.

Сред проблемите, които стоят нерешени в Западен парк, участниците в събитието посочиха и липсата на "обещаното" от управляващите видеонаблюдение на парка.

"Сред основните приоритети, които политическа партия МИР си е поставила за София, е сигурен и безопасен град" каза инж. Славчев и каза, че задължително ще иска осветление и видеонаблюдение в Западен парк, както и във всеки друг парк в София.

Вторият в листата на ПП МИР Георги Кардашев допълни, че от партията ще изискват проверка на строителните документи, съоръженията и материалите, тъй като има съмнения за подмяна, подобно на случаят с Графа. "Важен етап от проекта на Западен парк е изграждането на безопасни детски площадки и ще следим, дали те ще отговарят на изискванията за безопасност, тъй като сигурността на нашите деца е най-важна", каза още инж. Симеон Славчев.

"Като друг съществен проблем беше посочен и липсата на достъп до парка от страната на Красна поляна. "Свидетели сме на умишлен опит, чрез поставяне на павета, да се осуети достъпа на граждани на парка от страната на "Красна поляна" каза независимият кандидат за кмет на района Георги Миланов и поиска проверка и на нерегламентираното изсипване на земна маса върху незаконните сметища в тази част.

Моделът на управление в София трябва да бъде сменен и да се възприема не досегашния метод работа на парче, а да се планира цялостно и да се изпълняват поети задължения, категоричен е водачът на листата на ПП МИР за София Симеон Славчев и посочи, че в следващия мандат ще поиска в плана за Западен парк да бъде включено и изграждането на Алея на българските царе, където да се поставят паметници на всички български владетели.

Снимка 447629

Източник: ПП МИР

"Така Западен парк ще се превърне в едно от най-посещаваните места за култура и отдих, както всички жители, така и от гостите на столицата", категоричен беше инж. Славчев.