Стефан Иванов е кандидатът за кмет и водач на листата на НФСБ за предстоящите местни избори на 27 октомври. Това обяви лидерът на партията Валери Симеонов на брифинг в централата на партията.

Иванов е председател на движение "Демократично действие".

По думите на лидера на партията Валери Симеонов листата на НФСБ се състои от хора със собствено изградени биографии и хора, които имат собствен бизнес. Като такива те са достойни представители на нашата коалиция, която да отвори политиката към една част от българското общество - представители на средния и дребния бизнес, посочи Симеонов.

Самият Стефан Иванов коментира, че има привилегията да води една листа, която е сериозно балансирана. Програмата на партията е за умерено и устойчиво развитие на София, заяви Иванов. Самата програма ще бъде представена по-късно. Един от акцентите в програмата ще бъде изграждането и внедряването на система за контрол на общински средства, без значение откъде в общината идват те. По тази система ще може да се проверява всяка една стотинка, която се харчи.

НФСБ издига за кметове успели хора, а не калинки
Обновена

НФСБ издига за кметове успели хора, а не калинки

Формацията поставя националните приоритети над личните.

Вторият акцент е върху развиването на сферата на културата и културния туризъм в София. Културният туризъм не е на това ниво, на което трябва да бъде. По думите на Иванов без гласовете на гражданите промяната в столицата ще стане по-трудно.

Иванов вярва в успеха, защото вижда колко почтени намерения имат, защото страната има нужда от позитивна България. "Борбата не свършва, а напротив, започва", закани се кандидатът за кмет.

Валери Симеонов се надява хората да знаят за кого да гласуват на местните избори.

Кандидатът за общински съветник на НФСБ за предстоящите местни избори Венера Тодорова коментира за News.bg, че едни от най-големите проблеми за решаване в столицата са свързани с велоалеята на столичната улица "Г.С.Раковски", с транспорта до природен парк "Витоша" и със записването на децата в детските градини и училищата.

НФСБ обяви кандидатите си за кмет на Добрич и Варна

НФСБ обяви кандидатите си за кмет на Добрич и Варна

Йордан Апостолов и Димитър Карбов

Останалите в листата на НФСБ са кандидатите за общински съветници Венера Тодорова, координатор за София и Западна България, Цветан Павлов, компютърен инженер, Цветан Манчев, председател на БДС "Радикали", Величко Георгиев, член на НФСБ, Емилия Кънева, икономист, Николай Радулов, историк, Емилия Цанкова, театрален режисьор, Сашо Чобанов от БДС "Радикали", Петко Събев от сдружение "Българска домашна ракия", Георги Борисов от движение "Демократично действие", Калин Димитров от "Общество за нова България", Пламен Николов, Дияна Милова от БДС "Радикали", Валентин Славов от НФСБ, Кирил Кирилов, Kирил Карангов от БДС "Радикали", Мартин Младен от НФСБ, Ангел Иванов, Мирослав Соколов, Божидар Никофоров, Катя Димитрова, Десислава Панева, Тодор Танчев, Ивелинка Петрова и Теодор Ангелов.

Юристът Марио Пунчев пък ще бъде кандидатът за кмет на НФСБ за район "Средец",  Владимир Христов - за район "Красно село", а Господин Петев е кандидатът за кмет на НФСБ за район "Кремиковци". 

БЗНС с №1, ДБ - последни в жребия на ЦИК
Обновена

БЗНС с №1, ДБ - последни в жребия на ЦИК

ГЕРБ и ВМРО с огледални номера 43 и 34