НФСБ представи кандидатите си за кметове в някои населени места. Партията влиза в надпреварата със самочувствие, че е доказала как се работи за България и какво е истински патриотизъм, по думите на лидера Валери Симеонов.

Формацията поставя националните приоритети над личните. Такива ще бъдат и нашите кандидати, увери Симеонов и подчерта: "Издигаме основно хора от бизнеса, залагаме на успели хора, а не на политически авантюристи и калинки".

В Пловдив НФСБ издига Славчо Атанасов. Йордан Апостолов е депутат по настоящем и ще се бори за Добрич. Димитър Карбов ще се бори за Варна. Бойко Марасчийски е кандидат за кмет на Бургас, той е лекар по професия.

Росен Георгиев ще се бори за кметското място в Благоевград. Росен Цветков е кандидатът за Севлиево. В Смолян партията издига Владимир Гърбелов. За община Родопи кандидат е Трендафил Бакалов. Христо Василев ще се бори за община Тунджа. Георги Димитров е кандидат за кмет на Разград. За Исперих партията излъчва Димитър Димитров. За Кубрат издигат Стефан Димитров.

За Шумен партията излъчва Наталия Стефанова. За Велики Преслав НФСБ издига Данаил Георгиев. За община Марица партията предлага Анастас Димитров. За кметския стол на Монтана ще се бори Николай Николов. В Перник от партията издигат кандидатурата на Васил Павлов.

За Асеновград е предложен Милко Милков. За Копривщица НФСБ издига Ангел Ангелов. За Шабла е издигнат Георги Георгиев. За Троян партията предлага Николай Тодоров. НФСБ ще се бори и за други български общини, каза Валери Симеонов и им пожела попътен вятър.

След като от НФСБ се регистрираха в ЦИК за местните избори, Валери Симеонов заяви: "В личен план няма да гласувам за Волен Сидеров, ако се кандидатира за кмет.".

НФСБ все още не са издигнали свой кандидат за София, а Валери Симеонов отговори риторично: "Възможно е да, възможно е - не".

По думите на бившия вицепремиер София е черешката на тортата и НФСБ я оставяли за накрая. На въпрос могат ли местните избори да разклатят управляващата коалиция, той отговори, че това може да се случи, ако се повторят събитията с фалшификациите в Пловдив.