"Битката за София не е за това кой ще стане кмет, а за качеството на общинския съвет, защото по Закона за местното управление общинските съветници са тези, които взимат решения, а кметът е този, който ги изпълнява".Това заяви в студиото на Сутрешния блок по БНТ водачът на листата за общински съветник на София и председател на ПП МИР инж. Симеон Славчев.

За 4 години като общински съветник в състава на досегашния съвет Славчев подчерта, че е бил сред онези членове на опозицията, които освен да посочват проблемите в управлението на града, са предлагали и решение за тях.

"От партия МИР сме определили символично 50 проблема на столицата, които стоят нерешени, и даваме 50 решения за тях, какъвто е и номерът на партията ни в интегралната бюлетина" каза Славчев и добави, че като основни приоритети извеждат чистотата и екологията, достъпната градска среда, транспорта и сигурността в града.

"В този мандат на общинския съвет бяхме свидетели на едно престъпно решение от страна на управляващите, а именно изграждането на завод за изгаряне на битови отпадъци в центъра на града. Въпреки уверенията, че това не носи вреда, ние от "Политическа група 5" внесохме контра доклад, в който е видно, че това не е така. София се намира в котловина и целия въздух се задържа тук" категоричен е Славчев и допълни, че преразглеждането на решението за построяване на завода ще е сред първите неща, които ще инициира в следващия общински съвет.

За развитието на транспортната мрежа в София, водачът на листата на МИР посочи, че има решение за това как повече граждани да имат достъп до метрото, а именно чрез изграждане на довеждащ транспорт в кварталите, който в същото време да е екологично чист.

"Друг основен приоритет на МИР е връщането на въжените линии на природен парк "Витоша" под шапката на общината, като мястото им да е в столичното мероприятие Столичен електротранспорт. Това е единственият бърз начин тези съоръжения да функционират и планината да стане достъпна целогодишно с цел туризъм, спорт и отдих" каза още инж. Симеон Славчев.