ГЕРБ стабилизира корупционната среда. Това заяви Атанас Атанасов на пресконференция на Обединение "Демократична България" за обобщаване на изборните резултати след балотажа.

Той бе категоричен, че има силни симптоми за купен вот. По негови думи това е тревожно и трябва да се търсят както законови, така и организационни решения.

Атанасов е обезпокоен и от огромния брой невалидни бюлетини, които надхвърлят 10% от всички бюлетини. Поради тази причина настоява за анализ на причините.

Той напомни, че местните избори през тази година са вторите избори на Обединение "Демократична България" в този формат след европейските през месец май.

Ген. Атанасов доволен от резултатите на "Демократична България" в София

Ген. Атанасов доволен от резултатите на "Демократична България" в София

Според него Манолова е била изключително удобна на ГЕРБ

"Данните сочат, че имаме ръст на подкрепата, която получаваме в страната. Трябва да анализираме внимателно тенденциите, тъй като предстоят парламентарните избори и от утре започваме да се готвим за тях", обяви Атанасов.

Той се опасява, че изборът на Йорданка Фандъкова за пореден мандат в София ще доведе до ефекта "още от същото". По негови думи сериозният проблем за управлението на столичната община е, че Фандъкова е зависима от шефа си и то в най-важната дейност - управлението на общите пари и начина, по който се печелят обществените поръчки.

От своя страна Христо Иванов изтъкна, че ДБ е успяла да потвърди електоралния периметър, който е получила на евроизборите.

ДБ е на следващо агрегатно политическо състояние, обобщи Христо Иванов

ДБ е на следващо агрегатно политическо състояние, обобщи Христо Иванов

Искат да покажат капацитет за прилагане на управленски решения