Бойко Борисов събира областното и общинското ръководство в четвъртък в НДК, за да се обсъдят резултатите. Това съобщи Цветомир Паунов от ГЕРБ.

Партията отчете отново добрия си изборен резултат.

Когато загубиш изборите, търсиш някакво оправдание извън себе си, коментира той критиките на левите от по-рано за фалшив и купен вот. Това било поведението на губещия, по мнението му. Кампанията беше позитивна, каза Паунов. Колаборации и съглашателства срещу ГЕРБ виждат от партията на Бойко Борисов. Тези съглашателства се криели зад оправданието на гражданите.

Според Томислав Дончев всеки има право да касира изборите. МВР и прокуратурата работят по сигналите за купуване на гласове и се търси поръчителят. Той се надява всеки сигнал да бъде разплетен докрай. Изборите свършиха, няма нужда от повече агитации и пропаганда, каза Дончев. Сега идвало времето за работа.

Диагнозата на Томислав Дончев: Градската десница се обезличи

Диагнозата на Томислав Дончев: Градската десница се обезличи

Издигането на кандидати от инициативни комитети е опасен феномен

Иначе герберите анализирали работата си на ниво секция. Ние съхраняваме подкрепата си, коментира още вицепремиерът. Всички играха срещу нас, посочи той. Нямало никаква политическа хигиена, по мнението му. Тезата против не е теза, не е цел, убеден е още вицепремиерът. Мерки ще има, закани се още той. Удобно било системни партии да се скрият зад инициативни комитети. Встрани останали проблемите за местното самоуправление. Кметът не трябвало само да запълва дупки по улиците или да сменя павета, а да бъде локален лидер, според него.

Най-големият враг на демокрацията е безразличието, категоричен бе Томислав Дончев.

Вот купува този, който губи, коментира и Малина Едрева. В София купен вот не можел да обърне изборните резултати по мнението й. Софиянци не са неграмотни, софиянци не са хора, които могат да се оставят на внушения и манипулации, изтъкна тя.

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

Левицата дава подкрепа на Манолова за касиране на вота