Парламентарната група на ГЕРБ ще излъчи свои представители в постоянните комисии в Народното събрание, съобщи Нова телевизия.

Решението вероятно ще бъде взето на заседание в началото на идната седмица, но вече има политическото решение, обяви Цецка Цачева.

„За участие в ръководството на парламента или евентуален вот на недоверие ще информираме може би след около седмица", отбеляза още Цачева.

Бившата председателка на парламента коментира и развитието в дясното политическо пространство у нас, като посочи, че „ГЕРБ е припозната партия като основното дясно", а Реформаторският блок тепърва ще бъде идентифициран като субект на европейската сцена.

„Много е рано да се говори, че Реформаторският блок е претендент, така че към този момент ГЕРБ запази лидерската си позиция и това е заявявано многократно от председателя, генералния секретар и председателя на парламентарната група на ЕНП. Няма съмнение в тази посока, важното е да има силно дясно за предстоящите избори, а то минава чрез подкрепата на ГЕРБ." - заяви Цачева.