От ГЕРБ-СДС през целия изборен ден изпращаха сигнали към изборната администрация. Проблеми с машините и предизборна агитация са част от тях.

Ето и някои от тях:

ГЕРБ-СДС подадоха осем сигнала за неработещи машини в райони на София. Машините за гласуване не са работили в район "Нови Искър", район Люлин - 97 - мо училище, в район "Горубляне", район "Оборище", в район "Възраждане, в район Подуяне, в район "Връбница" и в район "Красна поляна". В секционните комисии се е създало напрежение, а хората се отказвали да упражнят правото си на глас.

Граждани сигнализират ГЕРБ-СДС в София за масови нарушения в изборния ден. До 11.00 часа са получени над 20 сигнала.

Евродепутат на ГЕРБ се е възмутил от агитационни материали в близост до избирателна секция. Материалите са на "Демократична България" и се намират непосредствено до ПГСАГ "Васил Левски". За поставени стикери на политическа партия "Българско лято" сигнализират и от ГЕРБ - Айтос. Агитационните материали са залепени на самите врати на сградата на ОУ "Христо Ботев", където се гласува, както и на кош за боклук.

Председателят на Областния предизборен щаб в Кърджали Цвета Караянчева уведоми РИК и Окръжна прокуратура за драстично нарушение на изборните правила в Момчилград, където председателят на комисията от ДПС отварял разписките от машинното гласуване и ги подпечатвал преди да бъдат пуснати в урните.

Сигнал за нарушение на тайната вота е изпратила коалиция ГЕРБ-СДС Хасково до РИК Хасково за нарушение в с. Ангел Войвода в община Минерални бани. Там машината за гласуване е поставена и обърната в посока, която предполага контролиране на вота в изборния ден. Освен това член на комисията - Айнур Ариф - "напътства" избирателите как да гласуват, а и той вижда как и за кого се гласува. Машината е поставена на масата до членовете на СИК и е обърната с лице към тях.

Представителят на коалиция ГЕРБ-СДС Светослав Шарков е сигнализирал ЦИК и Районно управление на МВР-Петрич за нарушение в деня за размисъл 10.07.2021 г., извършено в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в село Рупите, община Петрич. Там вчера секретар на "Има такъв народ" е забелязан да излиза през един от прозорците, докато сградата е била запечатана.

От ГЕРБ-Разград са подали жалба, затова че кметът на с. Малко Йонково е гласувал вместо избирателите.

ГЕРБ-Разград са подали жалба до РИК, в която се посочва, че водачи на МПС с посочени регистрационни номера и марки на автомобили, извозват гласоподаватели и извършват политическа агитация пред изборните секции в с. Раковски.

За хаос с машинното гласуване в Ямбол са констатирали представители и наблюдатели от ГЕРБ-СДС. Става въпрос за проблем с гласуването с машини в секциите там. Там също така не се е извършвала дезинфекция, заради пандемията. Имало е и агитационни материали в някои секции, а застъпник от "БСП за България" в с. Мандра е провеждала предизборна агитация.