ГЕРБ се подиграха с управленската програма на Столетницата БСП. Над 4 милиарда лева стрували обещанията на БСП. Политиката страда от липсата на качествен дебат, обяви Томислав Дончев на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Бившите управляващи са категорични, че ако вземат властта, могат да осигурят икономически растеж. Томислав Дончев се зае да разбива програмата на БСП с типичното му чувство за хумор.

БСП усилено реди листите

БСП усилено реди листите

Водачите трябва да бъдат утвърдени от Националния съвет в събота

Трудни са сметките на червените за 8-милионна България, около 50 години са нужни за тяхното реализиране. Едва ли левицата планира 50-годишен мандат, предположи Дончев. Ако все пак има стимули за висока раждаемост, то жените във фертилна възраст трябва да излязат от пазара на труда и да се заемат само с раждане на деца. Не е ясно как ще се осигури работна ръка.

Томислав Дончев харесва образователната програма на социалистите. За планираните икономически фондове на БСП, герберът се притеснява, че средствата в тях ще се разпределят на партийно-квотен принцип.

БСП доволни от рекламата, която им правят герберите
Обновена

БСП доволни от рекламата, която им правят герберите

Програмата им не струвала повече от 2,2 млрд. лева

Бившият финансов министър Владислав Горанов е изчислил програмата на БСП. В сметката влизат социални мерки, данъчни и икономическо стимули, пенсии и детски, както и другите сектори.

Около 4,190 милиарда лева годишно струват идеите на левицата. От къде ще дойдат приходите, пита Горанов. Според тях сценарият е скок на ДДС - 30%, плюс по-висок данък върху доходите на физическите лица и двоен ръст на корпоративния данък. Друг сценарий - харчене на резервите и трупане на дефицит, скок на дълга.

БСП целят да са първа политическа сила на вота

БСП целят да са първа политическа сила на вота

Столетницата внесе в ЦИК 6000 подписа

Горанов предположи, че явно червените обещават това с идея да не управляват или ще вдигат данъците. От ГЕРБ призоваха Столетницата да е честна и коректна. Всичко това (подобни предизборни обещания - б.р.) означава катастрофален ефект за страната. В политиката е мъжко да обещаеш, човешко е да не го изпълниш, - това, според него, е водещият принцип на столетницата.

Делян Добрев, който пишеше на бял лист на дъска сметките на Горанов не се сдържа и критикува сметките на колегата си. Горанов пропуснал ултра големия шлем на червените. 20 милиарда лева отивали за АЕЦ Белене, 10 милиарда - за седми блок, за "Южен поток" - 10 милиарда лева, за "Бургас-Александруполис" още 5 милиарда лева или общо: 45 милиарда лева за енергийните проекти. Ще ни трябва голяма каска след този енергиен шлем, притесни се Владислав Горанов.

Уволниха шефовете на БДЖ и НКЖИ

Уволниха шефовете на БДЖ и НКЖИ

С решение на служебния министър на транспорта

ГЕРБ е в спор помежду си за уволненията на областни управители и ръководствата на БФЖ и НКЖИ. Според бившия вицепремиер Томислав Дончев било нормално, след като кабинетът Борисов 2 е подал оставка, да се отстранят неговите хора. Притеснително е кого назначават. Става въпрос за кадри на БСП, алармира Дончев.

Герджиков уволни 14 областни управители

Герджиков уволни 14 областни управители

Назначи нови на тяхно място

Влиянието на БСП прозира зад кадровите решения, намеси се Владислав Горанов и изрази категорично несъгласие със спокойната му позиция. Работата на служебния кабинет е да организира изборния процес, каза той и видя разчистване на сметки. Горанов се съгласи, че е логично президентът, издигнат от БСП да назначава техни хора чрез служебното правителство. Той видя реваншизъм и разчистване на сметки в уволненията. Да не се стига до крайности, призова Горанов.