Столичната организация на ГЕРБ категорично застава зад кмета Йорданка Фандъкова. Това обяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в централата на партията.

Шах с пешката за спасяване на царицата Фандъкова

Шах с пешката за спасяване на царицата Фандъкова

БСП продължава да иска оставката на кмета

Столична община ще продължи да съдейства на прокуратурата и ще приеме оставката на Евгени Крусев стана ясно малко преди това. Столична община ежедневно информира както гражданите на София, така и заинтересованите лица по конкретните проблеми и начина, по който те се решават, стана увери Ненков.

По темата за чистота на въздуха Ненков припомни, че от ГЕРБ настояват за криминализиране на случаите на горене на нерегламентирани отпадъци за отопление.

Над 40 000 зелени билета продадени днес в София

Над 40 000 зелени билета продадени днес в София

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" продължава, независимо от оставката на Крусев

Според Ненков темата за чистотата на атмосферния въздух е много сериозна не само в България, но и в цяла Европа. Той посочи, че гражданите трябва да знаят какви мерки е предприел парламентът.

"Едно празно говорене - това е, което правят колегите от БСП", нападна Ненков опозицията, която само два часа преди това даде брифинг.
Той припомни, че внесените два законопроекта - за автомобилите, замърсяващи повече въздуха, и Законът за честотата на атмосферния въздух, не са били подкрепени от червената партия.

Ненков запита БСП дали си говорят помежду си с другите си колеги от парламентарната група. "Да излезеш да коментираш чистотата на атмосферния въздух, означава едно политическо лицемерие, а в същото време съпартийците им да не подкрепят законопроектите", негодува герберът.

Догодина София ще има изцяло екологично чист транспорт, похвали Ненков инвестициите в метрото и добави, че това са само част от мерките, които предлагат ГЕРБ за подобряване качеството на атмосферния въздух.

Всеки иска да живее в добра атмосфера среда, но има обективни и субективни причини, констатира Ненков.

Той призова БСП да отговорят, когато са радетели на темата за атмосферния въздух, защо не са подкрепи двата законопроекта.

Зам.-председател на групата общински съветници на ГЕРБ Николай Стойнев добави, че работата по ремонта на "Граф Игнатиев" продължава, независимо, че Евгени Крусев е подал оставка.

По думите му реконструкцията на "Граф Игнатиев" е изключително голям проект, при реализацията на който се изисква експертиза от широк кръг експерти. "Има сериозна отговорност на проектантите. Разбира се, всеки носи своята лична и професионална отговорност", допълни още Стойнев.