Над 40 000 са продадените "зелени билети" за ползване на градския транспорт в София.

Данните представи заместник-председателят на постоянната комисия по транспорт и туризъм в Столична община Зафир Зарков на брифинг в централата на ГЕРБ.

Зарков припомни, че когато за първи път е бил въведен зеленият билет, общо продадените са били малко над 24 000.

Мъгла ли са мерките на Столична община за чист въздух, питат ПГ5

Мъгла ли са мерките на Столична община за чист въздух, питат ПГ5

Проблемите с качеството на въздуха стават все по-видими, уверяват те

На 12 декември ще бъдат представени 20-те нови електробуса в Столичния автотранспорт, които се очаква да бъдат пуснати в експлоатация по линиите №9 и №309.

"Всички усилия имат за цел да доведат до по-висока привлекателност на транспорта", даде да се разбере Зарков и допълни, че в края на следващата година градът трябва да разполага с възможно най-модерните транспортни средства.

За последните три години са закупени над 300 превозни средства. Строителството на метрото, възобновяването на огромната роля на мобилността в града имат за цел да мотивират хората да използват повече градския транспорт, уточни Зарков.

ГЕРБ-София категорично зад Йорданка Фандъкова

ГЕРБ-София категорично зад Йорданка Фандъкова

Александър Ненков заяви, че БСП само говорят празно

Той припомни, че през последните няколко години всички сме свидетели на модернизацията на градския транспорт в града и това е една от мерките, които водят до подобряване качеството на атмосферния въздух.

Председателят на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет Лорита Радева се похвали, че след въвеждане на зеления билет има резултат от намаляване на замърсяването на въздуха по няколко от станциите.

В дни с мръсен въздух болните деца да не ходят на училище, мислят от МОН

В дни с мръсен въздух болните деца да не ходят на училище, мислят от МОН

По-често да се мият училищата, е една от мерките при завишени нива на ФПЧ

По думите ѝ обаче официална информация се очаква да има след 24 часа. За първи път в зимния сезон в резултат за анализ на данните въведохме мярката зелен билет -тема, която беше поставяна многократно последните дни и по която бяха направени редица коментари, които се разминават с реалната ситуация, обясни Радева.

Тя уточни, че зеленият билет позволява на всеки гражданин да ползва всички линии на градския транспорт и е с 24-часова продължителност.

Мерките за опазване на въздуха са системен и постоянен контрол затова какво се случва. Ежедневно по разпореждане на кмета на Столична община се извършват проверки на всички онези рискови места, свързани с битово отопление, обясни Радева.

Според нея много сериозен е контролът, по отношение на отпадъчни материали, използвани за отопление. Относно общинските жилища, тя заяви, че виетнамските общежития са обект на постоянни проверки.

Евгени Крусев подаде оставка

Евгени Крусев подаде оставка

Той е обвинен от прокуратурата за ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Зам.-председател на групата общински съветници на ГЕРБ Николай Стойнев добави, че работата по ремонта на "Граф Игнатиев" продължава, независимо, че зам.-кметът Евгени Крусев е подал оставка.

По думите на Стойнев реконструкцията на "Граф Игнатиев" е изключително голям проект, при реализацията на който се изисква експертиза от широк кръг експерти. "Има сериозна отговорност на проектантите. Разбира се, всеки носи своята лична и професионална отговорност", допълни още Стойнев.

Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност

Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност

Кметът на София прие оставката на заместника си