Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подаде оставка.

Това се случи на пресконференция в общината, след като вчера стана ясно, че е викан на разпит във връзка с проверката на прокуратурата за ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". 

Пред медиите в СО Крусев обясни, че вчера късно следобед е получил призовка от прокуратурата за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Той е призован в качеството му на обвиняем.
В тази връзка считам, че е най-отговорно и мъжката позиция в случая, може би, е аз да си подам оставката, подчерта заместник-кметът по транспорта.

Фандъкова не плаща и лев за некачествени ремонти

Фандъкова не плаща и лев за некачествени ремонти

Кметицата на приема упреци от политически сили, които в миналото довели София до разруха

Той иска разследването изцяло да си свърши работата. Аз категорично мога да заявя, че ще си защитя името си, отсече още Евгени Крусев и увери, че ще продължи да оказва съдействие на всички разследващи органи. Цялата изискана документация е изпратена на разследващите.

Евгени Крусев подчерта, че като възложител на проекта носи отговорността. Ще продължа да нося отговорност, изтъкна той.

Ивайло Московски подаде оставка като депутат

Ивайло Московски подаде оставка като депутат

Бившият транспортен министър седна на банката в НС след катастрофата край Своге

Заместник-кметът все пак посочи, че може би е бил подведен за проекта. Надява се прокуратурата да установи къде е вината. Можем да кажем, че в момента "Граф Игнатиев" от един ориенталски битак, на каквото приличаше преди, сега е една от красивите улици на София, похвали се Евгени Крусев.

Всички проверки по случая продължават.

АПИ предлага на БСП да посочи експерти, с които да поговорят за качеството на асфалта

АПИ предлага на БСП да посочи експерти, с които да поговорят за качеството на асфалта

Няма нормативен ред, по който да може да изследват вече готови пътни обекти

Припомняме, ремонтът на столичния бул. "Граф Игнатиев" оправда очакванията на общината, че ще бъде най-тежкият за 2018 година. Той започна в началото на май и трябваше да е готов до септември. Многобройните проблеми и скандали по проекта обаче забавиха изпълнението му с близо половин година.

Редица недомислици около преустройството възмутиха гражданите. Такъв беше случаят с подземните кофи за боклук или с бетонирането на дърветата по булеварда.

Зам.-кметът по транспорта не познава добре Закона за обществените поръчки
Обновена

Зам.-кметът по транспорта не познава добре Закона за обществените поръчки

Столична община е променила изискванията за ремонта на бул. "Граф Игнатиев"

Същинската сага обаче започна през октомври тази година, когато строителната компания "Джи Пи груп" беше глобена заради некачественото изпълнение на обществената поръчка. Проверките не спряха дотук. Прокуратурата започна разследване на изпълнителя "Джи Пи груп" не само за злоупотреба с евросредства, но и за пране на пари.

След като кметът на София Йорданка Фандъкова глоби строителната фирма със 100 хиляди лева заради некачествено поставените плочки, се появи проблем и с положената виброизолационна настилка. По тази причина Министерството на регионалното развитие и благоустройството извърши неколкократни проверки на ремонта, за да се увери, че качеството на използваните материали отговаря на стандартите.

Крусев не хвърля оставка заради недовършен обект

Крусев не хвърля оставка заради недовършен обект

Той заяви, че може да каже дали ремонтът му харесва след като бъде завършен

След многобройните премеждия около ремонта на улицата, на 27 ноември загражденията най-накрая бяха премахнати, а на следващия ден бяха пуснати тестово и трамваите по булеварда. Тогава зам.-кметът по транспорт на столицата Евгени Крусев увери, че трасето вече е напълно изградено и ще бъде отворено до Коледа.