Правим всичко възможно заедно с фирмата изпълнител да приключим ремонта на улица "Граф Игнатиев" в най-кратки срокове, като се съблюдава качеството на дейностите. Това заяви пред БНТ заместник-кметът по транспорта на Столична община Евгени Крусев.

Той посочи, че строителните дейности са на финалната права, като е направена необходимата мобилизация.

Крусев не хвърля оставка заради недовършен обект

Крусев не хвърля оставка заради недовършен обект

Той заяви, че може да каже дали ремонтът му харесва след като бъде завършен

Трамвайното трасе със сигурност ще е готово до Коледа.

Трасето на практика било конструктивно изградено, релсите - положени, както и настилките. Контактно-кабелната мрежа за трамвайното движение също вече е по трасето.
Предстои през следващата седмица да се направят тестове и проби. Комисия трябва да издаде акт 16, след което трасето ще бъде вкарано в експлоатация, обясни Крусев.

Очаква се загражденията да бъдат премахнати поетапно пред следващата седмица.

По думите на Крусев през изминалите дни са направени редица огледи на ремонтните дейности на "Графа". В някои участъци имало открити нередности, а изпълнителите на ремонтите вече са заставени да ги поправят, увери зам.-кметът.

Поредна проверка на ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Поредна проверка на ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Заради материала на поставена подложка на трамвайните линии

Относно реконструкцията на пространството около църквата "Свети Седмочисленици" Крусев обясни, че ремонтните дейности все още не са приети от общината.

Можем да кажем дали сме доволни от ремонта чак след това.Ако не отговаря на плановете, строителят има отговорността да върне и поправи това, което не е одобрено от строителния надзор, допълни зам.-кметът пред обществената телевизия.

"Строителен надзор" следи ремонта и подмяната на част от плочките на градинката пред "Свети Седмочисленици" и има задачата да приема или не ремонта и да задължи фирмата изпълнител да преправи всички забележки. Разглеждат се варианти за обезщетения за търговците на ул. "Граф Игнатиев" заради ремонтите. Столична община ще се включи в популяризирането на търговците по улицата", каза още Крусев.

"Спаси София" иска с оставката на Крусев да спаси столицата

"Спаси София" иска с оставката на Крусев да спаси столицата

Има сериозно нарушение на ЗОП, извършено от Столична община