Изпълнителят на ремонта на столичния бул. "Граф Игнатиев" е глобен със 100 хиляди лева, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от Нова телевизия.

По думите й в последните дни темата е станала обект на много спекулации, както от граждани, така и от политически сили и техни привърженици.

Тя сподели още, че има сериозни забележки по отношение изпълнението на задачите на строителния надзор.

"Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора", уточни Фандъкова.

Строителят на „Граф Игнатиев“ заплашен от над 1 милион глоба

Строителят на „Граф Игнатиев“ заплашен от над 1 милион глоба

Фандъкова посочи, че няма да приеме обект с лошо качество

Тя допълни, че е възложила "контрол на контрола", защото започнало много да се говори за ремонт на ремонта.

Кметът обясни също, че разчита и компетентни представители на Университета по архитектура и геодезия, които да направят огледи и анализи на обекта.

Припомняме, че преди седмица кметът на София заяви, че за лошото качеството на ремоната на "Граф Игнатиев" , фирмата може да получи над 1 млн. санкции. 

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е завършил

Припомняме, че гражданите алармираха за некачественото изпълнение на ремонта като публикуваха снимки във фейсбук на тротоарите и плочките на вече готова част от булеварда.

След това от Транспорт София дадоха обяснение на критиките, като заявиха, че ремонтът е нито една от 11-те зони не е приключил.

Тогава Фандъкова бе категорична, че с пари на гражданите няма да се плаща за "калпаво свършена работа" и се закани за глоби от по 240 хиляди лева на ден за забавяне.

Столичната ул. "Граф Игнатиев" е с бетонирани дървета

Столичната ул. "Граф Игнатиев" е с бетонирани дървета

Спаси София питат Фандъкова, дали десетилетни дървета ще преживеят нейния мандат

От "Спаси София" също сигнализираха, че ремонтът се бави с повече от месец и подчертаха, че има дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Ремонтът на столичната "Граф Игнатиев" се изпълнява от същата компания - "Джи Пи Груп", която направи неуспешния ремонт пред НДК, където след няколко месеца част от плочките се надигнаха.

БСП и ГЕРБ на място се караха за ремонта на Графа

БСП и ГЕРБ на място се караха за ремонта на Графа

Елен Герджиков призова за толерантност и търпение

Стойността на проекта за ремонт на "Графа" е над 24 млн. лв. и трябва да приключи до края на годината. От фирмата вече обявиха, че са се появили "непланирани" трудности.