В момент, в който фирма Трейс е обект на обществено внимание, медийни и прокурорски проверки, "Спаси София" решават да припомнят в своята Фейсбук страница големите обекти в София, изпълнени от фирмата.

Те обясняват, че сред тях са бул. Дондуков, пешеходната част на бул. Витоша и бул. Цариградско шосе (до 4ти километър и между бул. Ал. Малинов и Околовръстния път). Едни от най-знаковите и скъпи ремонти в строителния календар на града, допълват те.

"Въпреки, че често има проблеми с качеството, а резултатите им предизвикват сериозно недоволство сред софиянци, Столичната община продължава да ѝ възлага и поверява големи проекти. През тази година от фирмата изпълняват още важни ремонти в града - този на бул. Васил Левски, на бул. България и дългоочаквания пробив на ринговия бул. Тодор Каблешков. Общата сума, която ще платим за тези шест проекта е около 67 млн. лв", пишат Спаси София.

Ремонтират софийските булеварди до 15 септември

Ремонтират софийските булеварди до 15 септември

Йорданка Фандъкова провери направените реконструкции

"Тук е моментът и да зададем на кмета Йорданка Фандъкова следните важни въпроси", допълват от организацията.

"Дали фирмата е глобена за некачественото изпълнение на бул. Дондуков, който се налага периодично да се поправя година след ремонта. Дали е активирана гаранцията за пукнатините по бул. Цариградско шосе и кога фирмата ще бъде заставена да ремонтира обекта, както е по договор. Какво стана с обещаните законодателни промени, които да позволят създаването на черни списъци с некоректни изпълнители", коментират те.

От Спаси София питат и гражданите, какви са впечатления им "от изпълнените обекти на Трейс в София, а и не само (прословутата магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора също е тяхно дело) и дали сте доволни от качеството им".

Спаси София настояват за спешни мерки за пътна безопасност по булевард Дондуков

Спаси София настояват за спешни мерки за пътна безопасност по булевард Дондуков

Питат Фандъкова, какви мерки ще предприеме, софиянци да не бъдат блъскани по пешеходни пътеки посред бял ден

"Г-жо Йорданка Фандъкова - разберете, че функцията Ви изисква да отговаряте и на неудобните въпроси, които се задават в резултат на Вашата работа. Фейсбук не е само платформа за кризисен ПР, а и диалог с гражданите. След като управлявате 1,5 млрд лв. годишно от парите на софиянци е редно да дадете отчет колко отговорно ги изразходвате", добавят още от организацията.

"Даваме Ви пример от официалната страница на Варшава, където се отговаря на всеки въпрос поставен от гражданите. Кога ще започнете да отговаряте и вие на нашите въпроси, както го правят от Miasto Stołeczne Warszawa", обясняват те.

Снимка 375343

Източник: спаси софия