Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул. "Резбарска". При проверката Фандъкова отбеляза, че това е изключително натоварена улица, тъй като тук освен жилища, се помещава и промислена зона и минават тежка техника и камиони. Стойността на ремонта на ул. "Резбарска" е около един милион лева.

При цялостната реконструкция проблем е представлявал стар колектор, който е спрял да функционира още през 60-те години. Той вече е зарит. Очаква се цялостна реконструкция на улицата и на водопровода да приключи до 15-ти септември. Дължината на обекта е около 700 метра.

Следващата година предстои и цялостна реконструкция на улиците "Каменоделска" и "Първа Българска армия. По думите на Фандъкова процедурите за тези обекти са се забавили заради многото обжалвания.

Ремонти на ключови булеварди в София

Ремонти на ключови булеварди в София

Забранява се влизането на пътни превозни средства

"Като цяло очаквам по-голямата част от обектите да приключат в срок до 15-ти септември", каза още столичният кмет.

В момента най-тежко е положението на бул. "България", където се работи много интензивно. Фандъкова обясни, че едва когато приключи реконструкцията на това платно ще се мисли дали да се започне с платното в посока център. "Ако наближи 15 -ти септември, платното към центъра ще бъде оставено за следващата година.

Организация на движението за ремонтите по столичния бул. "България"

Организация на движението за ремонтите по столичния бул. "България"

Градският транспорт ще се движи по променен маршрут

Столичният кмет благодари на гражданите за търпението.

"За мен е важно да използваме сезона, да направим максималното", каза още столичният кмет и допълни, че инфрастурктурата на София изисква много усилия.

Фандъкова отново изтъкна, че там, където от общината не са доволни от качеството на работа, връщат фирмите да работят за своя сметка. Фирмите получават и сериозни санкции за забавяне и лошо качество. Очаква се през август да бъде наваксано забавянето и на ремонта на "Западен парк". Почти готов е ремонтът на "Южния парк". Ремонтират се и много училища , детски градини. Почти готова е и Спортната зала в столичния квартал "Овча купел".

Затвориха кръстовището при Софийския университет

Затвориха кръстовището при Софийския университет

Булевард "Васил Левски" ще бъде затворен днес и утре...

"В София се строи усилено по публичната инфраструктура", констатира кметът.

Относно басейна "Мария Луиза", Фандъкова обясни, че този обект е предоставен в по-голямата си част на частно дружество. По думите й там не може да стане нищо друго, освен да се възстанови басейнът. На този етап собствениците са внесли проект при главния архитект.

Променят движението в София заради ремонти

Променят движението в София заради ремонти

На 5 и 6 август...