Столичният бул. "Дондуков" отново е в ремонт. Ремонтните дейности по централният булевард текат с пълна сила днес.

"Ремонтът на ремонта" се случва след вчерашния сигнал на неправителствената организация "Спаси София" за лошото състояние на пътната артерия.

Снимка 333009

Източник: БГНЕС

Организацията алармира за дупки, неравности и разпаднати делинеатори (ограничители) на велоалеята по открития преди по-малко от месец булевард "Дондуков". Още докато траеше ремонтът многократно се сигнализираше, че строителството по емблематичния столичен булевард е некачествено.

По булеварда вече освен неравни павета, сериозни проблеми се наблюдават и по асфалта.

"Спаси София" са категорични, че в София няма мерки, които да гарантират, че похарчените над 7 милиона лева за ремонт, ще доведат до дълготрайни резултати.

Днес обаче строителни работници вече пренареждат паветата по столичния булевард.

Снимка 333010

Източник: БГНЕС

Припомняме още, че в началото на декември миналата година столичният общински съветник от РБ и активист Иво Божков коментира ремонта на емблематичния булевард "Княз А. Дондуков" като "7 милиона лева за един гьол".

В пост в социалните мрежи Божков разпространи кадри, показващи състоянието на току-що ремонтирания булевард след първия дъжд от пускането му в експлоатация. На снимките се вижда как на булеварда се образуват големи локви точно на пешеходна пътека, което прави минаването по пешеходната пътека на практика невъзможно.

Това отново навява темата за качеството на ремонтите в столицата и нуждата от "ремонт на ремонта".

Софиянци искат от Фандъкова ремонт на ремонта на "Искърско шосе"

Софиянци искат от Фандъкова ремонт на ремонта на "Искърско шосе"

Кръстовището е асфалтирано на 28 декември и вече се разпада