След като само преди 6 дни, на 28 декември 2017 година, кръстовището на столичния булевард "Искърско шосе" и улица "Димитър Пешев" беше асфалтирано, пътят вече се руши.

За това алармират жители на кварталите "Дружба" 1 и 2, които изразяват своето възмущение от поредния некачествен ремонт, поредната нужда от "ремонт на ремонта" и поредното източване на средства от столичните данъкоплатци.

Ето как изглежда кръстовището на булевард "Искърско шосе" и улица "Димитър Пешев", след като същият участък е асфалтиран на 28 декември 2017 година.

"В задачата се пита: Кой така качествено ремонтира? Колко се усвои с това фиктивно асфалтиране? Има ли гаранция за ремонта и ако има - дали е по-дълга от три дена? Докога...", посочват разгневените софиянци.

"Дондуков" след ремонта - един гьол за 7 милиона лева

"Дондуков" след ремонта - един гьол за 7 милиона лева

Тихият есенен дъжд наводни столичния булевард "Дондуков"

В писмо до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и кмета на Район Искър Ивайло Цеков гражданите са категорични, че лошото състояние на току-що ремонтирания път, както и състоянието на тротоарите и тяхната липса на много места, ежедневно са предпоставка за произшествия и инциденти, които излагат на опасност живота и здравето на пътуващите с градския транспорт, с лични автомобили или пешеходци.

Жителите на квартала настояват за спешни мерки за ремонтирането на булевард "Искърско шосе", този път обаче качествено, за да не се налага извършването на "ремонт на ремонта на ремонта" в Столична община. Те настояват спешно да се поправи ремонта на булевард "Искърско шосе" и другите улици, свързващи кварталите "Дружба" 1 и 2 с кварталите "Абдовица" и "Димитър Миленков" и село Бусманци.

Фандъкова прекрати договорите на две фирми

Фандъкова прекрати договорите на две фирми

Едната ремонтира бул. "Шипченски проход"

Ако Столична община не предприеме действия по спешните и наложителни искания на гражданите, те са категорични, че ще прибягнат до протест. Жителите заплашват и с блокада на пътища - заплашват да спрат трафика "по и без това много натоварената отсечка или на други места в район Искър, или в центъра на София".