Ремонтира се ремонтирана част от столичния булевард "Дондуков", като дейностите са на същото място както и преди 20 дни, на 4 ноември - в отсечката между улиците "Бачо Киро" и "Будапеща", съобщава БНТ.

Сега не се пренареждат паветата по булеварда, а на велоалеята, като самата велоалея все още не е пусната за движение, но беше напълно готова в средата на септември заедно с цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица "Г.С. Раковски".

Към момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място се поставят решетки за отводнителни канали. В същото време останалите части от велоалеята, които са в района на бившия Партиен дом, в момента се почистват усилено и се подготвят за пускане.

Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Павета за 5 милиона лева не се знае къде са, пресметна Иво Божков

Припомняме, вчера лидерът на БСП-София и председател на групата на БСП в СОС Калоян Паргов подари на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Според Паргов ремонтът на бул. "Княз Александър Дондуков" е дълга сага. "Като започнем от неговото проектиране, след това сагата с павета или асфалт, което забави проекта. Някои играха и плажен волейбол върху пясъка, но очевидно и това не помогна, за да се справим в срок и качествено", коментира той.

В участъка от булевард "Васил Левски" до ул."Кракра" е положена асфалтова настилка. Там е изградена и велоалея. Изцяло е подменена и тръбната мрежа, поставено е LED осветление от бул."Васил Левски" до ул."Кракра" , като по този начин целият булевард е с обновено LED осветление.

Припомняме, след близо 6 месеца ремонт, на 17 ноември, движението по бул. "Дондуков" беше възстановено. Ремонтът на емблематичния столичен булевард се превърна в една от най-обсъжданите теми във връзка с ремонтите в София.

Първоначално дебатите започнаха относно това дали по булеварда трябва да се запази паважната настилка и дали да има велоалея.

Остри реакции бяха предизвикани и от начина на ремонтиране на булеварда - столичани скочиха, че трамвайните релси не се поставят по съвременна технология.

Общински съветници искат незабавно прекратяване на договора за ремонт на бул. "Дондуков"

Общински съветници искат незабавно прекратяване на договора за ремонт на бул. "Дондуков"

Действията на Йорданка Фандъкова са очевидно неработещи според общинарите

По-късно членове на Общинския съвет в София поискаха договорът с фирмата изпълнител на ремонтните дейности да бъде прекратен, защото ремонтът не е качествен. Това предизвика серия от коментари за т. нар. "ремонт на ремонта" в Столична община, което според мнозина става тенденция.