Започва ремонтът на бул. "Княз Ал. Дондуков" в участъка от бул. "Цар Освободител" до ул. "Георги С. Раковски" от 3 юли, понеделник, съобщиха от Столична община.

Реконструкцията включва релсовия път, пътната павирана настилка, тротоарите. Предвидено е и изграждането на велоалея, която ще бъде от южната страна на булеварда.Паралелно с това продължава работата по ул. "Кракра", където се изгражда нов релсов път и предстои полагане на асфалт, предстои да се изпълнят и кривите на релсовия път при кръстовището с бул. "Янко Сакъзов".

Организация на движението

От 3.07.2017 г. до 31.08.2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Княз Ал. Дондуков" между бул. "Цар Освободител" (при Министерски съвет) и ул. "Г. С. Раковски".

Забранява се и престоят и паркирането на бул. "Цар Освободител" на 30 м след ул. "Княз Александър I" в посока ул. "Г. С. Раковски".

За същия период 3.07 - 31.08.2017 г. се променя маршрутът на временната автобусна линия № 20 ТМ. Автобусите по линията ще се движат от бул. "Княгиня Мария Луиза" наляво през пл. "Независимост", надясно по бул. "Цар Освободител", наляво по ул. "15-ти ноември", надясно през площад "Александър Невски", надясно по ул. "Оборище" и наляво по бул. "Васил Левски" до площад "Васил Левски" - двупосочно.

Разкриват се временни двупосочни спирки в района на кръстовището бул. "Цар Освободител" - ул. "Княз Александър I" и на площад "Васил Левски".

Закриват се временните двупосочни спирки по бул. "Княз Ал. Дондуков".

Закриват се местата за почасово платено паркиране и се изместват местата за платено паркиране "служебен абонамент".