Дупки, неравности и разпаднати делинеатори (ограничители) на велоалеята по открития преди по-малко от месец булевард "Дондуков" в София.

За това сигнализираха от неправителствената организация "Спаси София".

Снимка 332793

Източник: "Спаси София"

Организацията припомня, че докато траеше ремонтът многократно се сигнализираше, че строителството по емблематичния столичен булевард "Дондуков" е некачествено. Резултатът - никой не обръща внимание, а по булеварда вече освен, че има неравни павета, сериозни проблеми се наблюдават и по асфалта.

"Спаси София" са категорични, че в София няма мерки, които да гарантират, че похарчените над 7 милиона лева, идващи от джоба на данъкоплатците, всъщност ще доведат до дълготрайни резултати. Такива мерки не са взети.

"Дондуков" след ремонта - един гьол за 7 милиона лева

"Дондуков" след ремонта - един гьол за 7 милиона лева

Тихият есенен дъжд наводни столичния булевард "Дондуков"

Организацията посочва, че няма как всеки път оправданието да бъде, че обектът е в гаранция и дефектите ще бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител. Обществениците припомнят и че от години настояват за създаването на черен списък на фирми, които строят некачествено и допълват, че исканията им до този момент са без резултат.

"Г-н Радев, хванахте ли човекa, който вадеше паветата?"

С обръщение към министъра на вътрешните работи Валентин Радев организацията припомня и че малко преди откриването фирмата изпълнител разпространи видео материал показващ човек, който вади павета от булеварда. "Спаси София" изразяват и своите опасения, че накрая може да се окаже, че същите, които вадиха павета, са тези, които поставяха асфалта. Активистите настояват за незабавни отговори от МВР.

Снимка 332696

Източник: Спаси София

Снегорин събори ограничителите по велоалея на „Дондуков”

Снегорин събори ограничителите по велоалея на „Дондуков”

Фирмата ще ги възстанови за своя сметка...

Това обаче далеч не е първият, а поредният случай на некачествено строителство в София и отдавна е дошло времето за много по-сериозни мерки за справяне с проблема, който касае харченето на обществени средства и добрата и устойчива градска среда, категоричен е Борис Бонев от организацията.

Снимка 332694

Източник: Спаси София

Протест срещу некачествените ремонти в София

Протест срещу некачествените ремонти в София

Протестът не е политически