В центъра на столицата от организацията "Спаси София" протестираха срещу начина, по който се управлява столицата и се извършват ремонтите.
Това стана докато в Интерекспо център делегатите на ГЕРБ преизбираха своя лидер на Четвъртия редовен национален конгрес.

Борисов спасил София от мечки и вълци
Обновена

Борисов спасил София от мечки и вълци

50 милиона лева струват едни избори, предупреди премиерът

Припомняме, на 24 ноември започна нов ремонт върху прясно ремонтираната част от столичния булевард "Дондуков". Поредните кръпки са на същото място както и преди 20 дни, на 4 ноември - в отсечката между улиците "Бачо Киро" и "Будапеща".

Ремонт на ремонта на столичния булевард "Дондуков"

Ремонт на ремонта на столичния булевард "Дондуков"

Към момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра

Малко по-рано бе удължен ремонта на столичния булевард "Шипченски проход", а столичният кмет Йорданка Фандъкова прекрати договора с две фирми поради некачествено изпълнение на договорите.

Фандъкова да даде отчет за ремонтите от 2015 г. насам, настоява общинар

Фандъкова да даде отчет за ремонтите от 2015 г. насам, настоява общинар

Проблемът "ремонт на ремонта" се решава с "контрол върху контрола"

Протестиращите преминаха от Министерския съвет по бул. "Александър Дондуков", ул."Г.С. Раковски" до сградата на Столичната община, съобщи БНР. Пет са основните искания на представителите на движението.

Те са свързани с качеството на строителството и ремонтите, замърсяването на въздуха, презастрояването и липсата на инфраструктура в множество квартали. Гражданите негодуват и срещу влошаващата се транспортна услуга и унищожаването на архитектурното наследство на София.

 Всеки оставя своя белег върху града и живее своята история, убедена Йорданка Фандъкова

Всеки оставя своя белег върху града и живее своята история, убедена Йорданка Фандъкова

София е древен град, но е град с млад дух с много енергия, убедена Фандъкова

Припомняме, в центъра на София, между сградите на Министерския съвет и Президенството имаше огромни каменни плочи на стар римски път.

Протестът не е политически, защото изисква политики и няма да допуснато да бъде партийно оцветен, заявиха хората, които излязоха на улицата.

Протестът е наречен: "Данче слез" (обръщение към кмета Йорданка Фандъкова - б.р.) - протест за цялостно творчество.

Той е отворен за тълкуване - дали да се възприеме като покана за чуваемост на проблемите и общината да се заеме с тяхното разрешаване, или като призив за оставка. На протеста дойдоха и общински съветници от различни политически партии.