"Каква деградивна мисъл трябва да имаш - сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден." Това е коментарът на премиера Бойко Борисов, с който започна днешното правителствено заседание. Поводът са видеозаписи, показващи умишлено разрушаване на новата пътна настилка на столичния булевард "Дондуков".

Умишлено вадят павета от „Дондуков”

Умишлено вадят павета от „Дондуков”

Ден преди протеста срещу Йорданка Фандъкова...

"Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака - да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести... Саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години", казва Борисов пред членовете на кабинета, макар и да не уточнява за кого точно говори.

Премиерът е възмутен: "Смятайте какъв противник имаме срещу нас!". 

В разговора се включва и столичният кмет Йорданка Фандъкова според която случаят с изровените павета е престъпление, а Борисов допълва, че това е направено нарочно преди протеста в неделя.

Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Павета за 5 милиона лева не се знае къде са, пресметна Иво Божков

В сценария за саботаж срещу правителството влизат и над 20 фалшиви сигнала за закъсали ТИР-ове след вчерашните снеговалежи. Това става ясно от стенограмата от днешното правителствено заседание.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков докладва за 20 фалшиви сигнала за закъсали автомобили и ТИР-ове.
"Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища... Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци - демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване".