"Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа. Именно заради това беше глобен и надзорът на ремонтните дейности на ул. "Граф Игнатиев". Това заяви пред Нова столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка с предизвикалия силно обществено недоволство ремонт на "Графа" и площада пред храма "Св. Седмочисленици".

Припомняме, Фандъкова глоби с 100 000 лева фирмата, осъществяваща надзор на строителните дейности на "Графа". Днес столичният кмет каза, че санкцията е първа и последна, защото при следващо констатирано нарушение договорът с фирмата ще бъде разтрогнат.

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

По думите ѝ следващата стъпка е прекратяване на договора

Фандъкова също така благодари на гражданите за сигналите, които те подават, както и за търпението им.
Тя отново призова столичаните да изчакат и да видят крайния резултат.

"Поканих и нашите партньори от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) да участват в процеса, за да са сигурни хората, че има външен, независим контрол", посочи кметицата. Тя допълни, че не е съгласна с упреците на други политически сили, които, по думите ѝ, в миналото са довели София до разруха.

Никога не е имало по-солени санкции за строителство в София според Елен Герджиков

Никога не е имало по-солени санкции за строителство в София според Елен Герджиков

Глобите не идвали само заради общественото недоволство

"Доказала съм, че съм абсолютно безкомпромисна към изпълнителите. Не ме интересува името на фирмата и е известно, че съм налагала най-големите глоби в страната", каза още Фандъкова. По думите ѝ всеки ден закъснение на изпълнителите на строителните дейности ще им струва по 240 000 лева. Максималната санкция може да достигне до 4 млн. лв.

Фандъкова коментира и предстоящия ремонт на площад "Св. Неделя". Припомняме, по-рано днес стана ясно, че кметицата ще се срещне с Камарата на архитектите по въпроса, защото от камарата твърдят, че има проблеми с конкурса за реконструкция.

Фандъкова отива на среща с Камарата на архитектите

Фандъкова отива на среща с Камарата на архитектите

Заради реконструкцията на площада "Св. Неделя"

Според градоначалника в петък започва дискусията за критериите за работа. Да се включат с идеи били поканени опитни, големи студиа от цяла Европа.

Стана ясно и че в близко бъдеще ще се търсят инвеститори и за облагородяване на пространството между булевардите "Мария Луиза" и "Христо Ботев".

Недоволни от ремонтите потропаха на вратата на СО
Обновена

Недоволни от ремонтите потропаха на вратата на СО

Викове "Оставка" огласиха центъра на София