Около 200 души събра протестът срещу некачествените и като цяло недомислените ремонти в центъра на София.

Пред Столична община се събраха недоволни граждани, провокирани от разкритията за ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев"

С викове "Оставка" и "Вън" софиянци огласиха улица "Московска".

Недоволстващите поискаха оставката на кметицата Йорданка Фандъкова заради некачествени ремонти.

Крусев не хвърля оставка заради недовършен обект

Крусев не хвърля оставка заради недовършен обект

Той заяви, че може да каже дали ремонтът му харесва след като бъде завършен

Полиция охранява сградата, като са мобилизирани и допълнителни части. Има и ограждения, макар и те да са заради ремонта на тротоара. 

Няколко десетки се опитаха да щурмуват и самата сграда на Столичната община и бяха спрени от служителите на реда.

Гневен гражданин се опита да влезе в сградата на СО, но беше спрян от полицаи. По-късно беше изведен на ръце от униформените и откаран към полицейски бус, в който беше задържан.

Строителят на „Граф Игнатиев“ заплашен от над 1 милион глоба

Строителят на „Граф Игнатиев“ заплашен от над 1 милион глоба

Фандъкова посочи, че няма да приеме обект с лошо качество

"Причините за моето недоволство са комплексни. Вече 8 години Йорданка Фандъкова е кмет на София, трети мандат, тя доказа, че не може да управлява нашия град. Тя е една учителка по руски език, която БСП и ГЕРБ намериха, за да прекъснат синьото управление на София, тя няма нищо общо с този град", коментира Николай Гацев, бивш общински съветник и зам.-председател на Добродетелната дружина.

"Ремонтът може да не е приключил, но вече има видими резултати", допълни той. Той настоява за оставката на ГЕРБ. По думите му, за 10 години не са станали нормална политическа партия.

"Какво направиха с "Граф Игнатиев", какво направиха със "Свети Седмочисленици" питат граждани.

"Долу ГЕРБ", "Оставка" и "Мафия" са скандиранията на протестиращите.

И зам.-кметът Барбалов има забележки към ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

И зам.-кметът Барбалов има забележки към ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

ГЕРБ в СОС определят ситуацията с приказката за "Нероден Петко", чакат да се роди

Николай Петков смята, че управлението в София е на ниско ниво. Според него гражданите търпят дълготрайните ремонти, защото очакват да се случи нещо добро след завършването му. "Тази настилка може да причини визуални проблеми на хора със специфични заболявания. "Виждаме проект, който не е съгласуван. Ние тук нямаме модел, който да се обсъжда и да се приема от обществото. Всичко се прави от дълги години в задкулисие", коментира той. Петков смята, че управлението на ГЕРБ е изгубило доверието на гражданите и иска оставката на столичния кмет.

ПГ5 иска оставки на всички отговорни за ремонта в центъра на София

ПГ5 иска оставки на всички отговорни за ремонта в центъра на София

Традиция е да сме изненадани неприятно на финала на грандиозен ремонт

Изпълнението на проекта за обновяване на "Граф Игнатиев" започна преди пет месеца, а парите за осъществяването му възлизат на над 20 млн. лв без ДДС и са усвоени по европейска програма.

Изпълнител на ремонта е фирма "Джи Пи Груп". Тя трябва да приключи с ремонта до началото на месец май 2019 г. или за 300 дни, както е записано в договора. Всеки ден забавяне ще струва на изпълнителя по 240 хил. лв.

Позицията на Столична община:
"Предстои да се изпълнят още редица строителни дейности, след които вече ще можем да кажем, че даден участък е завършен или не, и съответно тогава би могло да се каже какво е качеството", коментира Евгени Крусев, заместник-кмет по направление "Транспорт и транспортни комуникации".

Организации се обединяват в защита на дърветата по ул. "Граф Игнатиев"

Организации се обединяват в защита на дърветата по ул. "Граф Игнатиев"

Стартират подписка

В проекта за обновяване на "Граф Игнатиев" попада и градинката пред храма "Свети Седмочисленици". Положената настилка стана повод за подигравателни статуси в социалните мрежи.

Възмутен гражданин пристигна на протеста с хавлия и шапка за баня. Той обясни, че настилката пред храма Свети Седмочисленици по нищо не се различава от баня.

Припомняме, че архитектът на проекта защити новата визия и заяви, че пред галерия в немския град Мюнхен има същата настилка.

Паветата пред столичната църква "Свети Седмочисленици" са от Македония, не от Китай

Паветата пред столичната църква "Свети Седмочисленици" са от Македония, не от Китай

Зам.-кметът Крусев призова столичани да изчакат края на ремонтите в центъра

По-късно от МВР съобщиха, че задържан е 41-годишен мъж, а причината е "арогантно и непристойно поведение пред сградата на Столична община". Той е крещял и отправял обидни квалификации по адрес на кмета на града.

Самите протестиращи са потърсили съдействие от полицията за неговото задържане и са се разграничили от провокативното му поведение.

Нарушителят не се подчинил на полицейското разпореждане, продължил да се държи арогантно, започнал да блъска и обижда униформените. Това наложило употреба на физическа сила за отстраняването му от събитието.

41-годишният столичанин, с криминалистически регистрации, е задържан с полицейска заповед в столично районно управление, а работата по документирането на случая продължава.