ПГ 5 иска и оставката на ресорния зам.-кмет Евгени Крусев и на всички отговорни за ремонта в центъра на София.22 млн. лв. са инвестирани за комплексно подобрение на градската среда с плачевен резултат, пишат от групата в своята "Фейсбук" страница.

Зам.-председателят на Столичния общински съвет и член на Комисията по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика Иван Велков иска оставки 

След общественото недоволство заради некачественото изпълнение на реконструкцията на ул. "Граф Игатиев" в столицата, общинските съветници от Политическа група 5 (ПГ 5) Венцислав Мицов (ПП Глас Народен), Иван Велков ("Зелените"), Светослав Витков (ПП Глас Народен), Симеон Славчев смятат, че и администрацията отговорна за целия процес и трябва да даде обяснения защо за пореден път се получават такива резултати.

Традиция е да сме изненадани неприятно на финала след поредния грандиозен ремонт. Грандиозни остават само сумите и дефектите, не и качеството на изпълнение и крайния резултат, обясни Иван Велков.

Според Венци Мицов "софиянци ще запомнят това управление на София с уникалния стил наречен "ремонт на ремонта". За безобразието в центъра на столицата, някой трябва да поеме отговорност".

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е завършил

Симеон Славчев смята, че "от както Евгени Крусев е зам.-кмет не само, че сериозните транспортни проблеми на София не са решени, но и всички инфраструктурни проекти завършват със сериозни скандали и граждански отзвук".

"Липсата на текущ контрол води до некачествен краен резултат на направените ремонти. За да се промени този модел на ремонтиране и на управление на столицата, всички виновни трябва да понесат отговорност за действията и бездействията си", допълни Светльо Витков.

Столичната ул. "Граф Игнатиев" е с бетонирани дървета

Столичната ул. "Граф Игнатиев" е с бетонирани дървета

Спаси София питат Фандъкова, дали десетилетни дървета ще преживеят нейния мандат

След основния ремонт на булевард "Дондуков" в столицата, се наложи да се правят ремонти на ремонтите няколко пъти.