Кандидатката на ГЕРБ за кмет на с. Карлуково Марияна Маринова спечели балотажа срещу представителя на БСП Петко Иванов, съобщиха от БСП.

"След като миналата седмица ГЕРБ спечели убедително частничните местни избори в цялата страна срещу кандидатите на БСП и ДПС, днес МариянаМарино ва от ГЕРБ събра повече гласовеот ПеткоИвановот БСП и става кмет наКарлуково (общинаЛуковит). Въпреки получената подкрепа от ДПС, кандидатът на БСП събра 154 гласа срещу 162 за ГЕРБ. Недействителните бюлетини са 10." - се казва в съобщение, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ.

Марияна Маринова е родена на 27 юли 1971 г. в гр. София. Семейна е, с две деца. Получила е многобройни отличия за дългогодишната си работа в сферата на полиграфията. Избрала е да продължи живота си извън големия град, като се върне в родното село на своите родители, близки и приятели.

В с. Тенево, общинаТунжда кандидатът на ГЕРБ Диян Шишков загуби от независимия кандидат Димитър Комитов.

Припомняме, преди седмица кандидатите на ГЕРБ спечелиха вота още на първия тур в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак.