ПП-ДБ все още не са потърсили контакт с преговорната група на ГЕРБ-СДС за коалиционното споразумение. Това заяви заместник-председателят и депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова пред журналисти в кулоарите на Партийния дом след гласуваната оставка на кабинета "Денков".

Тя обясни, че много отдавна от ГЕРБ са оповестили, че на 6 и 7 март има конгрес на ЕНП и Бойко Борисов трябвало да присъства на него. На фона на всички тези оповестени ангажименти това прибързано действия на ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения. Не е ясно каква е целта на прибързаните им действия - че лидерът на ГЕРБ и Мария Габриел са в чужбина, или ПП-ДБ демонстрират, че не желаят да се водят преговори, а това, което искат е да тласнат държавата към нови предсрочни парламентарни избори, коментира Теменужка Петкова.

Тя посочи, че без Мария Габриел ГЕРБ не могат да влязат в преговори. Самите преговори могат да стартират, когато преговорният екип е в пълен състав и когато ПП-ДБ изразят готовност, че преговорите могат да стартират, каза Петкова.

216 "за" оставката на кабинета Денков

216 "за" оставката на кабинета Денков

От "Възраждане" попитаха защо цялото правителство не е в залата

Депутатът от ГЕРБ Рая Назарян пък добави, че това, което е важно да се каже, че елементарната политическа логика показва, че е трябвало да бъде изложена оценката на министрите и след това оставката да бъде гласувана. Министрите трябвало да бъдат в пленарна зала днес, а не както се случи. Бе скрита възможността да бъде даден отчет за свършеното през деветте месеца управление, добави от своя страна Назарян.

Недоволство от поведението на ПП/ДБ изрази и председателят на Народното събрание Росен Желязков, като ги обвини, че не спазват т.нар "джентълменско споразумение".

Росен Желязков възмутен, че ПП-ДБ нарушават джентълменското споразумение

Росен Желязков възмутен, че ПП-ДБ нарушават джентълменското споразумение

А подадената вчера оставка от Денков целяла да затапи овината от националното съвещание на ГЕРБ