ГЕРБ обяви, че внася в деловодството на НС проект за решение за задължаване на министъра на здравеопазването за отмяна на изискването за зелен сертификат за всички. Това обяви на брифинг в Народното събрание депутатът Десислава Атанасова.

Партиите на промяната днес след гласуването отказаха да се съобразят със стандартите в нашето общество по отношение на всички противоепидемични мерки и зеления сертификат, днес стана ясно, че има богоизбрани, които гласуваха против еднаквите правила за депутатите и всички останали граждани, започна тя. После цитира заповедта на Стойчо Кацаров и според нея са установени условия, които не се прилагат определени противоепидемични мерки и има различни изисквания в прилагането им - не е допустимо да има изискване за лекари, ученици, сервитьори, бармани и други работещи български граждани за представяне на зелен сертификат, PCR или антигенен тест, а за народните представители това да не важи, категорична бе Атанасова.

Депутатите без задължение за зелен сертификат, ПП не иска парламент „хоум офис“
Обновена

Депутатите без задължение за зелен сертификат, ПП не иска парламент „хоум офис“

Хора, които доведоха България до просешка тояга, искат проверки и глоби

Считаме, че трябва да има еднакви правила и стандарти при изискванията за всички български граждани, добави тя.

ГЕРБ иска НС да вземе нарочно решение, с което да отмени частта на наредбата в частта за зеления сертификат. Въпреки че не са сформирани комисии, чакат председателят на парламента да го внесе за гласуване, категорична бе Атанасова.

"Правилата или за всички, или за никого", посочи депутатът Десислава Атанасова.

Зеленият сертификат - мерило за отговорността на парламента, според ДБ

Зеленият сертификат - мерило за отговорността на парламента, според ДБ

Симидчиев: България няма нужда от страхливи народни представители