47-то Народно събрание е избрано да представлява пряко народа и зеленият сертификат трябва да важи за всички народни представители. Тежка липса на морал е да не се приема отговорност на територията на парламента. Това заяви в декларация от името на Демократична България проф. Александър Симидчиев в началото на днешния парламентарен ден. Припомняме, две поредни обсъждания на предложението в Народното събрание да се въведе изискване за зелен сертификат не приключиха с решение. Първи от ГЕРБ/СДС предложиха мярката да бъде въведена, на което най-яростно се противопоставят от "Възраждане".

"Демократична България" реално подкрепя с декларацията си въвеждането на изискването за ковид сертификат като защита на правото на здраве.

Тази територия не е дефинирана за работно място, а за законотворчество, дебати и разговори, където присъстват много хора, обясни Симидчиев.

Зеленият сертификат пак скара депутатите, ИТН, БСП и „Възраждане“ против

Зеленият сертификат пак скара депутатите, ИТН, БСП и „Възраждане“ против

От "Възраждане", от БСП и от ИТН са против сертификата

Той разкритикува продължаващото "институционалното бавене, което води до разпространение на вируса". От нашето действие или бездействие протичат неблагополучия, които се поддават към гражданите. Най-висшето право е правото на живот и държавата е задължена да гарантира и опазва здравето на хората. Европейският парламент изисква зелен сертификат за европейските депутати, като останалите европейски парламенти изискват народните им представители да се ваксинират като държавническо поведение, подчерта Симидчиев.

Той призова народните представители за достойно поведение, подобаващо на високия морал на народния представител. България няма нужда от страхливи народни представители, а народът ни заслужава достойни водачи, категоричен бе Александър Симидчиев.

Богдан Петрунов: Защо от депутатите да не искат зелен сертификат?

Богдан Петрунов: Защо от депутатите да не искат зелен сертификат?

Груба грешка е зеленият сертификат на база тест за антитела