ПГ на ГЕРБ/СДС има зелен сертификат и всички са ваксинирани, някои и с трета бустерна доза. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова пред журналисти за това дали е необходимо да се влиза в Народното събрание само със зелен сертификат.

Тя уточни, че въпросът за зелен сертификат в парламента ще бъде повдигнат по време на утрешния председателски съвет. Важно е да бъдем сигурни, че пазим не само себе си, но и нашите колеги, семейства, администрацията на Народното събрание, журналистите.

Зеленият сертификат в парламента би гарантирал, че се спазват правилата, както е на всяко друго място в държавата, каза още Атанасова.

Десислава Атанасова се надява на нов стил във втория мандат на Радев

Десислава Атанасова се надява на нов стил във втория мандат на Радев

Румен Радев призова ГЕРБ/СДС да приемат мъдро промяната

Припомняме, впоследствие лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също определи като нелоша идеята да се влиза със зелен сертификат в Народното събрание. Според него трябва да се даде пример на обществото.

Въвеждането на зелен сертификат за достъп до сградата на Народното събрание би било удар по най-малката парламентарна група - на ПП "Възраждане", които се обявяват категорично срещу COVID мерките, както и по част от ПГ на "Има такъв народ", от които излизат противоречиви изказвания и тези. Въпрос е обаче как би стоял законово въпросът, освен това вече има практика за осигуряване на участие в заседанията на Народното събрание дистанционно. Така и се закле като депутат лидерът на ИТН Станислав Трифонов, който бе депутат един мандат - в 45-ото Народно събрание.

Зелен сертификат в НС - идея, която допада на Мустафа Карадайъ

Зелен сертификат в НС - идея, която допада на Мустафа Карадайъ

Трябвало да се даде пример на обществото