Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи като нелоша идеята да се влиза със зелен сертификат в Народното събрание.

Трябва да дадем примери на обществото, че трябва да бъдем отговорни към собствения си живот и здраве, но към живота и здравето на околните около нас, каза той.

Припомняме, преди тях от ГЕРБ също заявиха, че на заседание на парламентарната им група ще повдигнат въпроса със зеления сертификат в парламента, както и утре на председателски съвет ще поставят въпроса. Според ексуправляващите зеленият сертификат в парламента би гарантирал, че се спазват правилата, както е на всяко друго място в държавата.

Въвеждането на зелен сертификат за достъп до сградата на Народното събрание би било удар по най-малката парламентарна група - на ПП "Възраждане", които се обявяват категорично срещу COVID мерките, както и по част от ПГ на "Има такъв народ", от които излизат противоречиви изказвания и тези. Въпрос е обаче как би стоял законово въпросът, освен това вече има практика за осигуряване на участие в заседанията на Народното събрание дистанционно. Така и се закле като депутат лидерът на ИТН Станислав Трифонов, който бе депутат един мандат - в 45-ото Народно събрание.

ГЕРБ поставя въпроса за зеления сертификат в Народното събрание

ГЕРБ поставя въпроса за зеления сертификат в Народното събрание

Правилата да се спазват в парламента, както навсякъде другаде в държавата, иска Атанасова