Движение "Гергьовден" подкрепя листата на СДС за предстоящите избори за европейски парламент, предаде БТА.

Винаги сме твърдели, че политиката на България се нуждае от дългосрочна перспектива, заявиха от "Гергьовден".

За предстоящия двегодишен мандат в Брюксел смятаме, че не е нужно да разпиляваме гласове при явната заплаха от левицата и нейните производни.
Логично е нашите членове и симпатизанти да дадат подкрепата си за десницата и лично за един доказан десен политик като Петър Стоянов, заявиха още от движението.

От "Гергьовден" са на мнение, че "много по-важно от битката за места на "европейското килимче, е "ашладисването" на европейското ни бъдеще към българските условия".

Според организацията евродепутатите трябва да се концентрират в следващите две години върху три важни неща - въвеждането на български надпис на кирилица върху евробанкнотите и то още преди въвеждането им у нас, върху защитата на християнския характер на бъдещата евроконституция, както и да се обявят за обща национална политика, насочена към съхранение на българския език и култура.

Те трябва да поставят на първо място в личните си програми образованието на младите българи преди всички останали задачи на партийните централи и общи политики на европейските парламентарни групи, смятат от движението.

От вчера председател на "Гергьовден" е Петър Стоянович (ляво на снимката).
Любен Дилов-син вече не е член на ръководството на "Гергьовден".
Новото ръководство е избрано на вчерашния Национален събор на движението. Дилов обясни оттеглянето си от ръководството с многобройните си ангажименти като народен представител.