Главният прокурор Иван Гешев внесе искане за сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Това става ясно от прессъобщение на прокуратурата.

Искането е внесено в деловодството на 49-то Народно събрание. Предложението вече бе направено от от Софийската градска прокуратура.

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Бойко Борисов.

Той вече обяви, че няма намерение да дава доброволно имунитета си.

Борисов не дава имунитет, ГЕРБ искат кабинет със споделена отговорност

Борисов не дава имунитет, ГЕРБ искат кабинет със споделена отговорност

Лидерът на ГЕРБ привърза и министри на Радев в усилията да няма редовен кабинет

Припомняме, миналата седмица лидерът на ГЕРБ беше призован на разпит във връзка с "Барселонагейт". На разпити по случая минаха и Валентин Златев, бивш шеф на "Лукойл България", както и Мис България Ивайла Бакалова.