Председателят на първата политическа сила в парламента Бойко Борисов няма намерение да дава доброволно имунитета си, след като от прокуратурата го поискаха заради казуса "Барселонагейт". Причината - в момента действията на държавното обвинение са насочени единствено към това да няма редовно правителство.

"Категорично не, защото трябва да си сляп да не виждаш какво се случва в момента. И точно от вчера - дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души или за изтичането на секретна информация? Защо вчера? За да няма правителство? Защо вчера поискаха моя имунитет? Задавам реторични въпроси", коментира в рамките на редовната си сутрешна сводка в парламентарните кулоари Борисов.

"Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има реформа и веднага искат имунитета ми и излизат всички тези информации за партията на промяната", забеляза съвпадение във времето партийният лидер.

Делян Добрев вижда два варианта след записите от Председателския съвет на ПП

Делян Добрев вижда два варианта след записите от Председателския съвет на ПП

Ключът към решаване на парламентарната криза се държи от Христо Иванов

"Хаосът в държавата е толкова голям вече, особено при липсата на бюджет, План за възстановяване, еврозоната, Шенген... Това, което се случва на Балканите - на 400 километра се пребиват в Косово. Канселират се срещи на президенти в Европа, войната в Украйна е смазваща... Ние в края на краищата трябва да гледаме от тази гледна точка. Нямам никакво притеснение - не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания. Какво повече да отговоря?"

И преповтори основното си желание - да има редовно правителство, подкрепено от стабилно мнозинство. Днес ще има и среща между ГЕРБ и ПП/ДБ по въпроса, съобщи още той. Николай Денков потвърди същото пред журналисти.

ГЕРБ ще искат правителство със "споделена отговорност", т.е. министри в проектокабиента "Денков", стана ясно от думите на Борисов. "Когато има споделена отговорност, трябва да се предложи такъв състав на Министерски съвет, който да успокоява и да гради доверие и в двете политически формации", отговори на въпрос на News.bg бившият премиер.

За да не стигнем до ледена епоха - Габриел с ултиматум

За да не стигнем до ледена епоха - Габриел с ултиматум

Да бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието...