"Аз съм се снимал много пъти в Испания, така че снимки имам много". Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в отговор на настоящия премиер Кирил Петков за скандала "Барселонагейт".

За да подкрепи казаното, Борисов се похвали, че пред 50 000 полицаи му е бил връчен Червеният кръст на испанската полиция за работата между българските и испанските служби, както и самия жезъл на Испания. Първият премиер, с когото се срещнал Борисов бил Хосе Луис Родригес Сапатеро в Мадрид, като след това се срещнал още с Мариан Орахой и Педро Санчес.

На разходка из резиденция "Бояна" - шкаф с лекарства или шкаф с пачки евро
Обновена

На разходка из резиденция "Бояна" - шкаф с лекарства или шкаф с пачки евро

Видеото потвърждава снимките, пуснати преди месец

За това Борисов се оплака, че за пореден път е бил шантажиран, дискредитиран. Гледал премиера Кирил Петков (който час по-рано беше в предаване на живо по БиТиВи - б.р.), който коментирал въпросния доклад, но бил максимално коректен по скандала "Барселонагейт". Неясен е начинът, по който определени медии получават докладите на испанските власти, но той директно казва, че единственото общо с неговото име във въпросните медийни публикации е, че ме го има на снимка, каза Борисов. 

Радев иска първо да излезе истината за шкафчета, записи и схеми
Обновена

Радев иска първо да излезе истината за шкафчета, записи и схеми

Думите му са в отговор на предложението на Каракачанов за оттегляне

"Действително тези дни говорих повече и то нелицеприятни неща за управлението на правителството. Като няма хляб дайте им зрелище - отново претоплят скандал, в който се опитват да ме вкарат", недоволен е Борисов. "Нито съм имал къща, нито имот, нито имам, нито ще имам (за Барселона - б.р.). Живея в Банкя, там където съм се родил, там където влачеха ковчези и сега съм там", подчерта той.

Според Борисов внушенията, които се правят, дори не му дават възможност да си наеме адвокат да се защитава. Ако има такъв доклад, да го пращат, да го разсекретяват, проверяват - или да доказват или да се извиняват, настоя лидерът на ГЕРБ. 

Борисов и Горанов в списъка на Кирил Петков

Борисов и Горанов в списъка на Кирил Петков

Кирил Петков: Информацията от Гугъл е всъщност нисък праг на очаквания към прокуратурата

Според Борисов новото е претоплено старо. Ако не намесят моето име. Какви са испанските власти тепърва щяло да се види. Те (управляващите - б.р.) блъфират, за да ни извадят от равновесие. Но това няма да им помогне за намаляване на цените, посочи Бойко Борисов.

Той отново се заяде с правителството и заяви, че не могат да се справят с кризите. Мрат средно по 100 души на ден, инфлацията е висока, първи по смъртност месеци наред. Месеци наред нямаме План за възстановяване, няма бюджет в средата на февруари, а още преди да са го направили и гласували говорят за актуализация на бюджета, изреди Бойко Борисов.