Видеокадри, за които се твърди, че са от спалнята на министър-председателя в резиденция "Бояна", бяха разпространени от анонимен подател. Виедото е изпратено до "Дневник" в днешния ден, когато бе обявен ремонт на кабинета след изненадващи оставки вчера вечерта и предстоящ Европейски съвет.

Имейлът с видеото бе изпратен и до други медии. Следобед той се появи и в ютюбпрофила на сайта afera.bg.

Преди месец бяха публикувани снимки от спалнята на премиера, на една от които се виждаше и спящият на леглото Бойко Борисов.

На видеото се виждат различни помещения - коридор, стая с дрехи, баня и спалня. На нощното шкафче до леглото в спалнята има поставен пистолет. Снимащият отваря чекмеджето, в което се виждат банкноти по 500 евро и предмети, приличащи на златни кюлчета. Видеото потвърждава снимките, които бяха разпространени преди месец.

"Аранжировка" - така премиерът Бойко Борисов няколко пъти определи видеото в непринуден разговор в джипа си. С него на психотерапия, както сам Борисов определя тези свой разходки по строежи в страната, е и зам.-министърът Николай Нанков.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически

Защо се крие, попита няколко пъти Борисов, макар и да не посочи имена, а само ролята - "фигуранта", явно с намек към президента Румен Радев.

Какво се вижда, какво се вижда в това видео - че аз живея като аскет, едно подобрение не съм направил за тези десет години. Виждат се само мъжки дрехи... и един шкаф лекарства, ето това е", посочи Борисов без да може да скрие възмущението си.

Борисов заяви обаче, че продължава да има доверие в момчетата от НСО, а и сега вече практиката им е различна. Достъпът и неговия, и на Радев вече е различен - с карти, стана ясно от думите на премиера. А преди всеки е можел да влезе, "да се скрие в сенките", да се разходи, да си аранжира, да си доаранжира, да снима и да си прибере златото, обясни премиера. И друг път стана ясно е имало преминаване между едната и другата резиденция - кучетата минават, един търси едното куче, друг търси другото, а и сме били в чужбина..., посочи държавният глава.

Борисов накрая заяви и че дори е доволен, че са пуснали видеото, за да видят истината българите.

И до този момент няма официална експертиза за автентичността както на снимките, така и на записа от телефонен разговор, който бе разпространен, въпреки че главният прокурор Иван Гешев увери, че прокуратурата ще разследва всичко. На брифинг в централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов потвърди, че снимката е автентична, а не е монтаж. Тогава, а и след това, той предупреди, че очаква да излизат и други компромати.

Клипът е бил изпратен до получателите чрез имейл през платформата guerillamail, която генерира временни адреси за електронна поща, пише "Дневник". По същия начин бяха изпратени и снимките преди месец.

Преди дни отново се появи и втори запис на телефонен разговор на премиера, след първия, за които Борисов заяви, че се забавлявал.

Томислав Дончев чува гласа на Борисов в част от записите, в друга - не

Томислав Дончев чува гласа на Борисов в част от записите, в друга - не

Цветанов да даде доказателства, че са зависими от чужди държави