Видяха, че с избори не могат да ме бият и затова и пробват с компромати. Само в спалнята с малко момченце не са ме изтипосали да взема и сега тук да се хвърля.

Видимо ядосан премиерът Бойко Борисов отговори на нападките от последните дни на брифинг в централата на ГЕРБ. За първи път след разпространяването на записа и снимки от дома му, Борисов коментира темата по-подробно, след като първата му реакция беше, че се забавлява.

"То не бяха тоалетни, спални, манипулации. Въпросът е защо, защо сега се прави", попита Борисов. На брифинга Борисов излезе подкрепен от министри, депутати, кмета на София и членове на ГЕРБ зад гърба си в залата. Според Борисов публикациите са пълни фалшификации и са направени като по учебник на КГБ - така че да отвратят всички, включително и този, който ги чете. 

Борисов е уверен, че разследващите органи ще се самосезират, макар и да не е говорил с тях: "Това е логично и нормално." Припомняме, че по-рано през деня главният прокурор Иван Гешев даде заявка, че записът с гласа на премиера ще бъде проверен. 

НСО уверяват, че сигурността на премиера не е била компроментирана

НСО уверяват, че сигурността на премиера не е била компроментирана

Вече е в ход служебна проверка по случая

Според Борисов всички атаки и компромати срещу ГЕРБ и него лично са точно концентрирани и насочени преди юли месец, когато предстои влизането на България във валутния механизъм и подготовката ни за Еврозоната. Това са необратими вече процеси и вече няма да могат да фалират банки, да се теглят пари и да се изнасят навън, по думите на Борисов и именно затова с такава ярост нападали ГЕРБ и него лично.

Кога станахме неудобни - когато успяхме да извадим България от една орбита с купуването на Ф-16, заяви още Борисов и продължи и с друг въпрос: Кое наложи тази ярост при положение, че само след няколко месеца идват избори? Защото някой иска служебно правителство, според премиера, когато ще могат да се отклонят няколко милиарда в друга посока. "Аз искам на вкарам държавата в Банковия съюз и Еврозоната", заяви Борисов като своя цел.

Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически, уверен е Борисов, който сега ще си направи много изводи. Един от изводите, който Борисов посочи: от днес ще спя с пистолет до главата си. 

Това ли е демокрацията, това ли е свободата, това ли искахме? - още реторични въпроси, които зададе Борисов.

На брифинга Борисов заяви и че ще си помисли дали да бъде пазен от досегашната си охрана и ще поиска проверка в НСО, но не може да каже кой е направил снимките. Има подозрения обаче. Иначе Борисов не иска да се хвърля петно върху цялото НСО, защото "там има много качествени момчета, които работят и си изпълняват задълженията." 

Борисов разказа и че лично президентът Румен Радев го наблюдава с дрон. "Това е много пъти, на терасата..., на един метър от мен..., лично аз твърдя това - лично президентът управлява дрона. Подарен му е от Китай и той лично си го кара. Моята охрана се обажда на неговата охрана, които заявяват, че лично президентът си го управлява. Като му кажат че съм се възмутил, той го сваля." Борисов увери по-късно обаче, че грипени няма да сваляме.

Иначе Борисов припомни и че неговото рпавителство е прекарало страната през епидемията по най-добрия начин, "запазихме българите и България от това, което сполетя цяла Европа", а дори и днес е заявил в разговори си с Мишел най-много пари за България да има за възстановяване, направени са "геостратегически невъзможни" проекти като "Балкански поток" и интерконектора с Гърция, а утри енергийният министър Теменужка Петкова ще обяви и друг такъв консорциум за изграждането на АЕЦ "Белене". Това са проекти за сто години напред, заяви Борисов и допълни към тях като успех и подписаното днес споразумение за тристранно сътрудничество между правителството, работодателите и синдикатите.

При изброяване на 7-те фронта против ГЕРБ Борисов пропусна ДПС, което предизвика съответните въпроси, включително и дали пропускът е умишлен или случаен. Отговорът на премиера: "ДПС действат винаги отзад." Последва въпрос за мнението на Борисов за политика Делян Пеевски. "Той е депутат от ДПС - питайте Карадайъ или почетния председател", беше лаконичният коментар на Борисов.

"Е, и какво получавам - компромати и манипулации. И аз всеки ден предупреждавах за това", посочи премиерът, давайки заявка, че не е от желязо и "стерилен", но и няма намерение да се подава на натиск и манипулации и, съответно, да си подава оставката.  

"Не съм се гърчил пред никого... Каквото ми е писано..." - с тези думи завърши изявлението си Борисов.