Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентично, части - не. Това каза в студиото на БиТиВи вицепремиерът Томислав Дончев. Експерти обаче трябва да се произнесат имало ли е интервенции, но безспорно е ползван гласът на премиера. Въпросът, според Дончев, е откъде са взети реплики и изказвания.

Резиденция "Секвоя", където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и членове на правителството.

Вицепремиерът коментира, че всичко е възможно и не се наема да посочва възможности за това кой е направил и пуснал записите. Въпреки това Дончев не изключи записите да са плод на политическа ревност и без да посочва имена, направи намек за бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който освен това преди три дни обяви, че ще прави собствен политически проект.

Румен Радев иска външни експерти за записа с гласа на Борисов

Румен Радев иска външни експерти за записа с гласа на Борисов

Не бързал с действия за Пламен Узунов, не вярвал в безпристрасността на прокуратурата

Компроматите не правят политическия живот по-светъл и приятен за гражданите.

"Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, добави вицепремиерът. Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

Томислав Дончев не изключва Цветан Цветанов да открадне част от избирателите на ГЕРБ със своята партия, но не вярва да се стигне до разцепление на партията. Отцепници и преди е имало, но това не е разцепило ГЕРБ, припомни Дончев и отказа да отговоря на укорите, изречени от вече бившия си съпартиец. Според вицепремиера е несериозно да се обвинява Борисов, че е изгубил връзка с действителността.

По-притесняващи са думите на Цветан Цветанов, че Дончев, Борисов и Теменужка Петкова са зависими от чужда държава. Това е обвинение за криминален състав и е наказуемо - добре е да се представят доказателства за това, поиска Томислав Дончев.

Цветан Цветанов: Ще направя политически проект

Цветан Цветанов: Ще направя политически проект

ГЕРБ нямат спирачен път, Борисов живее във виртуален свят