Аз ще направя политически проект. Това обяви бившия втори в ГЕРБ и бивша дясна ръка на премиера Цветан Цветанов.

Проектът ще е на нови основи, но ще отстрани грешките, които досега е допускал. Крайно време е да надскочим прехода, изтъкна той и обеща да даде шанс на младите, образовани и хората с експертиза. В момента се обсъжда името на партията, каза Цветанов. До септември ще се събере инициативният комитет. Искам да дам шанс на всички знаещи и можещи, обеща той.

Партията ще се финансира с членски внос, дарения и кредит. Цветанов нямало да къса членове от ГЕРБ. Мотивиран е от безпрецедентната подкрепа, която е получил при обявяването на решението си да напусне ГЕРБ.

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се съмнява в искрените пожелания на Бойко Борисов към него за бъдещия му политически проект. Пред БиТиВи той каза, че отношенията му с премиера били "никакви". Поздравили се за Цветница за именния ден на Цветанов. Върнал жеста на премиера за рождения му ден, но Бойко Борисов не му вдигнал. В ГЕРБ отсъствало това, което било в началото - енергия и доверие.

Цветан Цветанов напусна ГЕРБ

Цветан Цветанов напусна ГЕРБ

Не искал да вижда как граденото с негови усилия отива по дяволите

Непоследователност и хаос вижда Цветанов в управлението. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции. Пазарният принцип трябва да бъде налице с наличните независими регулатори, според него, а с идеята на одържавяване се връщаме 25 години назад. Той е против закона за МВР и създаването на паралелно НСО в МВР, като бил отклонил тези идеи на Красимир Ципов още когато бил председател на вътрешната комисия. "Още тогава му казах, че това няма да стане, докато съм председател аз", посочи Цветанов, който обясни, че не застава с това си мнение на страната на президента, а защитава позициите на експертизата и управленска програма 2017 г.

Критиките към него от бившите му съпартийци идвали от хора, които само търсели партийна реализация, от хора, които не са били от началото на ГЕРБ и не живеят с проблемите и пулса на партията. Цветанов попита и кога Тома Биков и Спас Гърневски са станали гербаджии. Днес е много по-трудно да отидеш и да убеждаваш за ГЕРБ. Води се междуличностна битка, а не политика в полза на страната.

Болка изпитвал Цветан Цветанов към случващото се в ГЕРБ. Всичко било съсредоточено към личните рейтинги.

ГЕРБ нямат спирачен път, така че да спрат пропадането и да тръгнат нагоре - това е диагнозата на Цветан Цветанов.

Петкова отвратена от думите на Цветанов: Не съм зависима от Русия

Петкова отвратена от думите на Цветанов: Не съм зависима от Русия

ГЕРБ става по-силен, убедена е тя.

Цветанов отхвърли категорично да стои зад компроматните снимки и записа на премиера. Нелепи са обвиненията на Борисов, че той го е снимал в спалнята. Самият Цветанов заяви, че спи спокойно в спалнята си заедно и само с жена си. Записите и тези снимки, които излязоха, са отвратително нещо, което показва как ще се води политическата битка у нас, според Цветанов.

Казах на Борисов, че живее във виртуален свят, сподели още Цветан Цветанов. Около него има десетина души, които му казват, каквото иска да чуе, и го откъснаха от реалния свят, според него. Той нямал записи и снимки на Бойко Борисов.

Цветанов обаче е възмутен, че никой не е защитил Цвета Караянчева. В думите на премиера на брифинга в централата на партията той чува признание за автентичността на записа.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически

Цветан Цветанов изрази съжаление за акцията в ГДБОП, с която бяха уличени висши ръководители за разпъване на чадър над наркотрафика. Отдавна се е коментирало да се смени шефът на антимафиотите Ивайло Спиридонов, тъй като там явно има нарушена комуникация между Спиридонов и министър Младен Маринов. Спиридонов бил един от хората със застъпничеството на Борисов лично. Цветанов се чуди обаче защо е взета оставката на заместник главсека, а не на самия главния секретар. Арабаджиев бил компетентен служител и много добър аналитик. 

След излизането на Веселин Вучков системата вече няма нищо общо с това, което беше, отсече Цветанов.

България отсъствала от стратегическите дебати на международната сцена, според Цветанов, който разкритикува липсата на визия както по Зелената сделка, така и в инициативата "Три морета".

За зависимите от Русия политици Цветанов каза да се попитат Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев как се вземат решенията за енергийните ни проекти.  Договорирани ли са 90% от газа по "Турски поток" от Газпром? Как и с какви средства се изгражда Турски поток? Какви договорки са направени за АЕЦ "Белене"? - това са въпроси, които Цветанов зададе на Теменужка Петкова.