Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов са подали заявления за напускане.

Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност, съобщават от МВР. 

На среща с премиера, Маринов докладва за акцията по ареста на шефа на наркоотдела в ГДБОП.  

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов е поискал оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. "Приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред", е заявил от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

Припомняме, че по-рано днес главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов обявиха, че трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкупи и чадър над наркотрафика. 

От думите на Иван Гешев стана ясно, че служителите са оказвали съдействие на престъпни групи, осъществявали са действия по отношение на техни конкуренти, като са действали и в международен аспект в криминалната дейност.

Шефът на наркоотдела в ГДБОП арестуван за чадър над трафика

Шефът на наркоотдела в ГДБОП арестуван за чадър над трафика

Иван Гешев го познава от 90-те години и е разочарован и потресен

Оставка днес подаде и шефът на дирекция "Контрол" в НАП. 

Президентът Румен Радев пък критикува властта като заяви, че тя крачки към пропастта. По думите му такъв имидж ни представя като мутренска държава.