Софийската градска прокуратура поиска имунитета на Бойко Борисов.

Тя е предложила на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу бившия премиер и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебното производство, известно като "Барселонагейт", по което са събрани доказателства извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител - пране на пари.

От тях може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица придобити в резултат на извършено престъпление средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

ГЕРБ бранят лидера си от прокуратурата, а Борисов няма отношение

ГЕРБ бранят лидера си от прокуратурата, а Борисов няма отношение

Опит да се осуети съставянето на кабинет и провеждането на съдебна реформа, съзряха от ГЕРБ

Припомняме, миналата седмица лидерът на ГЕРБ беше призован на разпит във връзка с "Барселонагейт".

През февруари 2022 г. тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков изпрати доклада по случая на главния прокурор. Преди това стана ясно, че испанските власти проверяват информация за недекларирани милиони от български политици, както сочи и докладът, получен от МВР на 2 февруари. В 22 страници испанските власти говорят за български публични личности, описани са и различни транзакции.

Припомняме и че Бойко Борисов бе арестуван на 17 март 2022 г. по време на правителството на Кирил Петков. Прокуратурата обаче определи задържането на лидера на ГЕРБ за незаконен и отказа на образува досъдебно производство заради липса на законни основания.

Сарафов говори за танц с дела на трупчета за политически шантаж

Сарафов говори за танц с дела на трупчета за политически шантаж

Той не иска да е главен прокурор