"Благодаря ви за подкрепата! Нищо общо нямаме и хората, които ме разпитаха, го разбраха. Помолиха да не изразяваме отношение и ние ще го спазим".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе призован на два разпита днес. Въпреки че по-рано обеща да направи коментар пред медиите след приключването на втория разпит, лидерът на ГЕРБ излезе през страничен коридор на Съдебната палата.

Краткият коментар на Бойко Борисов е от едноминутно видео, качено във фейсбук профила му. В последните секунди от него лидерът на ГЕРБ отново благодари на всички събрали се, че "през това време сте зад мен, зад нас, зад Делян Добрев, зад Мария Габриел".

Около стотина души - поддръжници на ГЕРБ и всички депутати от парламентарната група на партията организираха протест в защита на лидера си Бойко Борисов пред сградата на бившия Спецсъд на столичната улица "Черковна", където в момента се помещават отдели на Софийска градска прокуратура.

Бившият премиер е на разпит по случая "Барселонагейт". Интересна подробност е, че Борисов е призован в същия час - 10.00 и в Съдебната палата, където трябва да даде обяснения по сигнал на БОЕЦ за корупция.

"Не разбираме, защо, за Бога, за пореден път се претоплят очевидни спекулации и се прокарват през системата на правосъдието, за да вкарат шум в системата точно в момента, в който се прави правителство и има индикации за сериозна съдебна реформа", съзря замисъл в действията на държавното обвинение заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Прокуратурата: Борисов е призован на разпит по закон

Прокуратурата: Борисов е призован на разпит по закон

Разпитът на Борисов не бил според "стари сигнали"

След разпитите на Борисов и искането за имунитет на Делян Добрев очакват ли от ГЕРБ още действия против техни членове? "Не знам какво да очаквам, още повече, че искането за имунитета на Делян Добрев още не е внесено в парламента", добави народният представител.

Опит да се осуети съставянето на кабинет и провеждането на съдебна реформа - това също съзря и другият заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Искаме да изразим подкрепата си към него и същевременно несъгласието си с всичко, което се случва в момента - и в парламента, и извън парламента", обясни защо се провежда спонтанния "хепънинг" вторият човек в ГЕРБ.

Снимка 619585

Източник: БГНЕС

Скандирания "Бойко, Бойко" изпратиха джипа на бившия премиер и на излизане от сградата на "Черковна". Въпреки че от пресцентъра на ГЕРБ категорично посочиха, че изявление ще има чак след втория разпит, на който със закъснение ще се яви Борисов, този път в Съдебната палата, партийният лидер реши импровизирано да излезе и поздрави поддръжниците си, като направи и блиц коментар пред медиите.

"Искам само да благодаря на хората за изказаната съпричастност. Нищо различно".

Адвокатът му Менко Менков добави, че няма нищо притеснително, а Борисов бил привикан в качеството на свидетел.

"Отивайте да вършите работа в парламента", отправи заръка към депутатите си Бойко Борисов, като след това се отправи към разпит номер 2.

Народните представители от първата политическа сила обаче не послушаха повелята на лидера си, като след минути се събраха на страничния вход на Съдебната палата.

Припомняме, че Бойко Борисов бе арестуван на 17 март 2022 г. по време на правителството на Кирил Петков. Прокуратурата обаче определи задържането на лидера на ГЕРБ за незаконен и отказа на образува досъдебно производство заради липса на законни основания.